Ruim vier op de vijf ondervraagde internationale investeerders verwacht dat het fiscale klimaat in Nederland goed blijft.

Dat blijkt uit de Barometer Nederlands Investeringsklimaat van accountants- en consultantsbureau EY. Het vertrouwen van internationale investeerders in het Nederlandse fiscale klimaat bevindt zich daardoor op 'recordniveau', aldus het persbericht van EY. Maar liefst 81% van de ondervraagden heeft er (veel) vertrouwen in dat Nederland haar aantrekkelijke fiscale klimaat kan behouden, in vergelijking met 67% in 2017.

Minder buitenlandse investeringen Nederland

Het aantal buitenlandse investeringen is vorig jaar op 339 uitgekomen. Dat is minder dan de 409 investeringen van 2016,  Die investeringen leverden afgelopen jaar ruim 8500 banen op. Amsterdam nam met 152 investeringsprojecten 45 procent van alle buitenlandse investeringen in ons land voor zijn rekening. In 216 ging nog 40 procent van alle projecten naar de hoofdstad. Den Haag en Rotterdam hadden beide 42 projecten met buitenlandse geldschieters.

Mede dankzij de populariteit van Amsterdam, dat Europees gezien vijfde staat, is Nederland na het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk het vierde land van Europa voor buitenlandse investeringen.

Vertrouwen

Het vertrouwen dat het vestigingsklimaat de komende drie jaar verbetert, groeide. Iets meer dan de helft van de internationale investeerders denkt dat nu. De waardering voor de digitale infrastructuur nam licht af, maar nog altijd vindt 76 procent dat het daarmee goed zit.

Bron: ANP

Rubriek: Internationaal belastingrecht

Carrousel: Carrousel

Informatiesoort: Nieuws

  259
Gerelateerde artikelen