Frank Elsweier is werkzaam bij bureau Vaktechniek van Ernst & Young Belastingadviseurs en als docent en onderzoeker bij het Fiscaal Instituut van de Tilburg University. Hij is bezig met een rechtsvergelijkend onderzoek waarin de Duitse vennootschapsbelasting wordt vergeleken met de Nederlandse vennootschapsbelasting. Ook geeft hij regelmatig lezingen en cursussen op het gebied van de vennootschapsbelasting en over de fiscale ontwikkelingen in (relatie met) Duitsland. Daarnaast is hij auteur bij een onderdeel van de Cursus Belastingrecht en medeauteur van het boek ''Hoofdzaken Vennootschapsbelasting (FED fiscale studieserie nr. 31)''. Hij publiceert regelmatig over fiscale ontwikkelingen in de Nederlandse en Duitse vennootschapsbelasting.

Daarnaast is hij medewerker van TaxVisions, een wekelijkse online uitgave met korte videopresentaties over de belangrijkste fiscale jurisprudentie en wet- en regelgeving.

Artikelen van Frank Elsweier

Columns
(Her)invoering van een ondernemingsbelasting (Gewerbesteuer) in Nederland?
Frank Elsweier vraagt zich af of een op Duitse leest geschoeide Gewerbesteuer iets voor Nederland zou kunnen zijn.
19 juni 2017 70
Columns
De algemene renteaftrekbeperking in de anti-BEPS-richtlijn en Duitse ervaringen met deze EBITDA-regeling
Er breken spannende tijden aan voor een ieder die te maken heeft met de vennootschapsbelasting. De door de Europese Commissie voorgestelde anti-BEPS-richtlijn zou wel eens een gigantische impact kunnen hebben op ons Nederlandse vennootschapsbelastingstelsel.
3 februari 2016 13
Columns
Belastingvraagontwijking

In de laatste maanden van 2015 heeft de wetgever ervoor gezorgd dat menig fiscalist zich nog flink bezig kon houden. De inkt van het ene parlementaire stuk was nog niet droog of er vloog alweer een nieuw stuk van de wetgevende macht om onze oren. Met grote interesse las ik de stukken over wat ons de komende tijd te wachten staat. Bij het doornemen van de parlementaire stukken over de Wet implementatie Moeder-dochterrichtlijn 2015 was ik toch wel enigszins verbaasd over een tweetal verwijzingen naar (en vergelijkingen met) het Duitse belastingrecht. Deze punten zal ik in deze column bespreken.

6 januari 2016 11