Het zijn de adviestakken van de Big Four die geïnteresseerd zijn in het inhuren van advocaten, niet de accountants. Er blijft een strikte scheiding bestaan tussen de accountantsdiensten en eventuele juridische adviesdiensten.

Dat zeggen de vier grote accountantsorganisaties, in reactie op berichtgeving in het FD over de toenadering tussen de grote accountantskantoren en de advocatuur. De vakwebsite van accountants, accountant.nl, heeft de kantoren gevraagd naar een reactie op berichtgeving in de krant.

EY en Deloitte stellen dat toenadering tussen accountants en advocaten niet plaatsvindt. Een woordvoerder van EY: "Vooropgesteld, het zijn de adviestakken van de grote kantoren – niet de accountants – die in het belang van hun klanten meerwaarde zien in samenwerking met eigen advocaten. Voor EY Nederland specifiek gaat het om belangstelling vanuit de bestaande juridische tak – gebundeld in HVG Law – dat al twintig jaar een strategische samenwerking heeft met EY Tax."

KPMG Meijburg ziet dat er een natuurlijke overlap is tussen fiscale en juridische dienstverlening. "Samenwerking tussen fiscalisten en advocaten is daarbij al heel lang gebruikelijk." PwC denkt dat de versoepeling van beroepsregels voor advocaten de markt van financiële dienstverlening opener en toegankelijker maakt, zo schrijft de vakwebsite.

Onlangs zijn kamervragen gesteld over de (onwenselijke) vermenging van accountants en advocaten.

Bron: Accountant.nl

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Jaarrekening, Belastingrecht algemeen, Kantoren

1

Gerelateerde artikelen