Vorige maand besliste Rechtbank Noord-Nederland in het voordeel van medisch specialisten dat de btw-vrijstelling voor medische diensten ook van toepassing is op hun managementactiviteiten. De Belastingdienst geeft niet op en is in hoger beroep gegaan.

Dat meldt de website Medisch Contact. In het bericht staat dat een woordvoerder van de Belastingdienst laat weten dat de dienst van plan is om hoger beroep aan te tekenen tegen de uitspraak. De Belastingdienst verwijst naar een eerder ingenomen standpunt als motivatie voor het hoger beroep.

Volgens de dienst hebben bestuurswerkzaamheden van medisch specialisten 'geen therapeutisch doel', en vormen zij 'geen wezenlijk inherent en onafscheidbaar deel van enig medisch procedé' en horen ze volgens de dienst daarom niet te vallen onder de btw-vrijstellingen die voor medisch handelen gelden. De rechter oordeelde echter dat managementtaken ondergeschikt zijn aan de hoofdtaak van medische zorg, en die hoofdtaak moet leidend zijn bij het bepalen van het belastingregime voor de facturen van de medisch specialisten.

Lees ook het thema Medische vrijstelling: vrijgesteld van btw of toch belast?

Bron: Medisch Contact

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Omzetbelasting

4

Gerelateerde artikelen