Vanaf 10 januari 2020 treedt het UBO-register in Nederland in werking. UBO's, Ultimate Beneficial Owners, zijn natuurlijke personen die meer dan 25% van het economisch belang in een organisatie hebben. De Belastingdienst wijst erop dat de registratieplicht geldt voor bv’s, vof’s cv’s, stichtingen, verenigingen, onderlinge waarborgmaatschappijen, coöperaties en (niet-beursgenoteerde) nv’s.

De wet waarin het UBO-register wordt geregeld moet nog door de Tweede en Eerste Kamer worden aangenomen en in werking treden. De waarschijnlijke datum van inwerkingtreding is 10 januari 2020. Vanaf die datum moeten UBO’s ingeschreven worden in het UBO-register, via de website van KVK. Organisaties die op die datum ingeschreven staan in het Handelsregister hebben vanaf dan anderhalf jaar de tijd om hun UBO's in te schrijven.

Naar verwachting zal de Tweede Kamer op 28 november a.s., vlak na de behandeling, stemmen over het wetsvoorstel. Meer informatie over het UBO-register is te vinden op de websites van de Rijksoverheid en de Kamer van Koophandel.

Bron: Belastingdienst/Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Bronbelasting

Carrousel: Carrousel

4

Gerelateerde artikelen