Belastingadviseur Leon Labruyère zit al een tijdje in het vak en leest het Weekblad gewoon op papier. De laatste tijd hebben de artikelen over de box 3-problematiek zijn bijzondere interesse. In zijn adviespraktijk helpt Leon namelijk veel (zeer) vermogende particulieren. "Box 3 leeft ook erg bij de clientèle merk ik."

Hoe lang lees je het Weekblad?
"Ik lees het Weekblad sinds ik ben gestart met werken, in 1986. En ik lees het nog steeds op papier."

Wat vind jij het beste artikel en waarom?
"Toen een gerechtelijke procedure liep tegen de Belastingdienst heb ik veel profijt gehad van een artikel over de afwaardering van de tbs-vordering op de bv, waar de gehele historie ten aanzien van dit onderwerp helder werd beschreven. Ik heb vele andere artikelen met grote belangstelling gelezen, onder andere over de lopende box 3-discussie. Dit is in onze praktijk met een behoorlijk aantal zeer vermogende cliënten vaktechnisch gezien van groot belang. Daarnaast vind ik het interessant om de formele aspecten ten aanzien van de herziening van deze heffing te volgen. Het leeft ook erg bij de clientèle merk ik."

Wat zijn de voordelen van het Weekblad?
"Uitstekend leesbaar in het algemeen met toch de nodige diepgang. Een must voor de fiscalist. Er zijn de nodige vakbladen beschikbaar voor degenen die affiniteit hebben met het fiscale vak, en ieder blad heeft zijn eigen plus- en minpunten. Diversiteit in onderwerpen hebben de meeste bladen wel, maar het Weekblad leest aangenaam en heeft wel mijn persoonlijke voorkeur."

Heb je een advies aan het Weekblad?
"Ga zo door! Ik weet even geen concrete verbeterpunten."

Tot nu toe zijn in deze reeks interviews gepubliceerd met:

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws, Interviews, Navigatornieuws, Weekblad 150 jaar

Rubriek: Inkomstenbelasting

6

Gerelateerde artikelen