Een proefproject in de regio Drechtsteden met eigen, gemeentelijke bewindvoerders voor mensen met schulden blijkt succesvoller dan gedacht. Deelnemers zijn goedkoper en sneller uit de financiële problemen dan bij commerciële partijen, schrijf het AD.

Bij het oplossen van problemen worden schuldenaars door sommige 'cowboys' zo lang mogelijk onder bewind gehouden om geld te verdienen. Peter Heijkoop, voorzitter van de commissie participatie, schulden en integratie bij de VNG en wethouder in Dordrecht had dat zelf ook niet verwacht. Maar nu schuldenaars in de regio Drechtsteden met eigen bewindvoerders van de gemeente worden geholpen, blijken die soms in twee jaar van hun financiële problemen af, terwijl daar normaal vijf jaar voor staat.

Een 'bizar groot verschil', veroorzaakt door een proefproject dat ontstond omdat Heijkoop klaar was met malafide bewindvoerders én stijgende kosten voor hun werk. "In een paar jaar tijd zagen we kosten daarvoor verdubbelen. Maar op wat daar precies achter zat, hoe het stond met de kwaliteit van de bewindvoering of de uitstroom, daarop hadden we geen grip. We konden alleen de rekening betalen."

Bron: AD

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Invordering, Insolventierecht

0

Gerelateerde artikelen