Curaçao heeft zaterdag 18 april 2020 een steunfonds geopend voor werknemers en ondernemers die getroffen zijn door het coronavirus. Getroffen werknemers en ondernemers kunnen zich aanmelden via een website. Dat heeft de regering bekend gemaakt.

Curaçao had Nederland om noodhulp gevraagd voor een bedrag van 765 miljoen Antilliaanse gulden (390 miljoen euro) voor een periode voor drie maanden. Op 9 april is bekend geworden dat het eiland een lening krijgt van 177 miljoen gulden (90 miljoen euro) voor zes weken. Daardoor is volgens de regering de noodhulp aan de bevolking soberder dan in eerste instantie gepland.

Getroffen werknemers die hun baan door het coronavirus zijn kwijt geraakt, komen in aanmerking voor een maandelijkse uitkering van 1.000 Antilliaanse gulden, ongeveer € 500. Daarnaast kunnen werklozen voedselbonnen krijgen. Ondernemers zonder personeel die geen omzet meer behalen door de crisis krijgen maandelijks 1.335 Antilliaanse gulden, ongeveer € 670.

Ook heeft Curacao een regeling getroffen voor het behoud van banen. Bedrijven die meer dan 25 procent omzetverlies lijden door de coronacrisis komen in aanmerking voor hulp van de overheid bij betaling tot 80 procent van de salarissen van de vaste werknemers. Voorwaarde is dat geen enkele werknemer in vaste dienst wordt ontslagen.

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

Dossiers: Corona

1

Gerelateerde artikelen