Dj Tiësto spant in Nederland een rechtszaak aan tegen advocatenkantoor Greenberg Traurig na een navordering van de Amerikaanse fiscus. Volgens de artiest kreeg hij voorafgaand aan zijn emigratie naar de VS een fout advies over zijn belastingen, waardoor hij schade opliep. Dit blijkt uit onderzoek van het FD in onder meer Amerikaanse rechtbankdossiers.

Naast de civiele zaak die Tiësto aanspande, is de Amerikaanse justitie bezig met strafrechtelijk onderzoek tegen dezelfde belastingadviseur. Het gaat om Frank B., een Nederlandse belastingadviseur die gespecialiseerd is in het geven van advies aan internationale artiesten. Frank B. was destijds nog in dienst bij Greenberg Traurig, zo meldt de krant.

Frank B., ook wel de ‘fiscalist van de sterren’ genoemd, is medio deze maand op verzoek van de Amerikaanse autoriteiten gearresteerd in Italië. De Amerikaanse belastingdienst en openbaar aanklager verdenken B. ervan twee dj's (niet zijnde Tiësto) te hebben geholpen bij het voor 100 miljoen dollar ontduiken van de belasting in de VS.

Bron: FD

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Internationaal belastingrecht

15

Gerelateerde artikelen