Start Dossiers Agro Tax

Agro Tax

Het trefpunt voor fiscalisten in de agrarische sector

Alle relevante nieuwsberichten, opiniestukken en feeds die van belang zijn voor de agro-fiscalist. De pagina is een initiatief van de redacties van het Land- en Tuinbouw Bulletin en het Handboek voor de fiscaal adviseur in de agrarische sector. Medewerkers en sympathisanten van deze media leveren op regelmatige basis bijdragen in de vorm van vrij toegankelijke opinies, berichten en opvattingen.

Meest gelezen
Agro Opinie
Agro in de media
'Vermogensrendementsheffing voor grond is soms hoger dan de pachtopbrengst'

Er kunnen pachtprijsgebieden zijn in Nederland waar in individuele gevallen de netto opbrengst van de pacht lager is dan de te betalen vermogensrendementsheffing die de Belastingdienst hanteert. De kans hierop is het grootst in de pachtprijsgebieden met een hoge vrije verkeerswaarde en een lage pachtnorm. Dat schrijft staatssecretaris Snel van Financiën aan de Tweede Kamer in een reactie op vragen van het CDA.

16 juli 2018

AgriHolland

Collectieve zonnepanelen op het dak zijn geen vetpot voor een boer

Het levert de boer weinig op als hij in samenspraak met mensen in de buurt zijn daken vol laat leggen met zonnepanelen ten behoeve van gezamenlijke energie-opwekking. Dat blijkt uit het onderzoek 'Zonnepanelen op (agri)bedrijfsdaken' van energiecoöperatie LochemEnergie. "De overheid zou het voor boeren aantrekkelijker moeten maken", stelt Robbert Haijtink, bestuurder van de plaatselijke afdeling van LTO Noord.

16 juli 2018

AgriHolland

Misrekening in rapport 'Effecten btw-verhoging' van VBW

Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat kan nog niet inhoudelijk reageren op het rapport 'Effecten btw-verhoging bloemendetailhandel' van de Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW). Er zit een misrekening in het rapport die de opstellers eerst moeten herstellen, aldus Keijzer in een brief aan de Tweede Kamer. Op 7 juni verzocht de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat Keijzer om een reactie op het rapport.

11 juli 2018

AgriHolland