Elke dag fiscaal nieuws van relevante websites.

Gevolgen WAB: WW-premiedifferentiatie

De Eerste Kamer heeft ingestemd met de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Dat betekent dat er nieuwe regels komen met betrekking tot de verlenging van arbeidsovereenkomsten, ontslag van personeel, oproepcontracten en payrolling. In dit artikel delen we de gevolgen op het gebied van WW-premiedifferentiatie.   Kosten flexibel personeel stijgen De WW-premiedifferentiatie is er om arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd te stimuleren.

17 juni 2019

Countus

Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen helpen het innovatieve mkb

Meer dan 5000 nieuwe arbeidsplaatsen en bijna 3 miljard euro aan investeringen in de regionale economie. Dat zijn de gezamenlijke resultaten uit 2018 van de zes regionale ontwikkelingsmaatschappijen (rom's). Zij presenteerden deze cijfers onlangs aan Hans de Boer, voorzitter van ondernemingsvereniging VNO-NCW en Jacco Vonhof, voorzitter van ondernemersvereniging MKB-Nederland.

17 juni 2019

MKB Nederland

HET LIJKT WEL OORLOG... ZZP'ers zijn boos om verplichte AOV. Veel rumoer op Social Media!

Diverse organisaties die zzp'ers vertegenwoordigen, laten zich behoorlijk gelden op social media sinds FNV-leden vóór het Pensioenakkoord hebben gestemd. Het is teleurstelling, boosheid en cynisme troef over de straks verplichte AOV. ZZP Nederland meldt op Twitter dat 'uit een recente achterbanraadpleging blijkt dat een door de overheid opgelegde AOV-verplichting voor zelfstandigen geen enkel draagvlak kent'.

17 juni 2019

ZZP Netwerk Nederland

Column: Erfbelasting negatief voor mantelzorgers

"Leuker kunnen we het niet maken. Die slogan van de Belastingdienst zal slecht vallen bij sommige mantelzorgers. Dat komt door de wijze waarop het gerechtshof in Den Haag artikel 10 van de Successiewet interpreteert. De casus is (aangepast voor Vaderdag): vader is eigenaar van de woning waarin hij samen met zijn dochter woont.

16 juni 2019

Telegraaf

Het pensioenakkoord is zo goed als rond: dit verandert er vanaf 2022 voor jou

Het pensioenakkoord waar bijna tien jaar over is onderhandeld lijkt er nu dan eindelijk te komen. De vakbonden FNV en CNV gaven zaterdag in ruime meerderheid hun fiat. Rest nog de Vakcentrale voor Professionals, waar de algemene ledenvergadering dinsdag een beslissing neemt. Het nieuwe pensioenstelsel moet in 2022 ingaan. Veel details moeten nog uitgewerkt worden, maar de belangrijkste punten staan op papier.

16 juni 2019

BusinessInsider.nl

Flinke taksdruk op inkomen oude dag

"Van een euro meer pensioen kan binnen bepaalde grenzen netto heel weinig overblijven. De belasting- en premiedruk kan oplopen tot meer dan 60%.",:"Dat becijfert pensioenadviseur Pieter van Deudekom van pensioenadviesbureau Acturaad. Hij ontdekte dat mensen over hun pensioeninkomen tussen €36.800 en €48.000 61,4% belasting betalen. Ter vergelijking: de belastingdruk over een inkomen onder €36.800 is gemiddeld zo'n 20%.

15 juni 2019

Telegraaf

Belastingdienst dringt bij landbouwondernemers aan op staking onderneming

Ondernemers die in hun aangifte inkomstenbelasting winst uit onderneming aangeven, hebben recht op fiscale voordelen. Bekende voordelen zijn de zelfstandigenaftrek, de mkb-winstvrijstelling en de investeringsaftrek. Hierdoor betaalt een ondernemer die winst geniet uit een eenmanszaak of uit een maatschap of een ander samenwerkingsverband over hetzelfde inkomen veel minder belasting dan een zzp'er die niet als ondernemer kwalificeert of een werknemer.

13 juni 2019

MTH

Zzp'ers verzetten zich tegen polisplicht

"Kan de overheid burgers dwingen om contracten af te sluiten bij commerciële partijen? De vraag dringt zich op nu zzp'ers zich mogelijk verplicht moeten verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. "Je moet mij niets opleggen."",:"Toen Jordy Zwarts (42) hoorde dat zelfstandigen in Nederland zich mogelijk verplicht moeten verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid, stuurde hij een e-mail naar ZZP Nederland.

13 juni 2019

Telegraaf

Waarom behandelen we multinationals eigenlijk niet als gewone burgers?

Koen Haegens12 juni 2019, 17:21Wat als Apple een Marokkaan was? Of Shell een Pool? Toen eerder dit jaar bleek dat duizenden arbeidsmigranten met een WW-uitkering op zak vakantie vieren in Polen, was het land te klein. Wie hier wil wonen en werken, luidt tegenwoordig de opvatting, die past zich aan. De taal leren dus, geen homo's lastig vallen en netjes belasting en premie afdragen. In de woorden van premier Mark Rutte: 'Doe normaal of ga weg.'Maar multinationals zijn geen mensen.

12 juni 2019

Volkskrant

De Belastingdienst doet zelfs Kafka verbleken

De Belastingdienst/Toeslagen worstelt met forse problemen. Dat ligt niet alleen aan het systeem. Burgers, het recht en ambtelijke integriteit lijken hier de verliezers . Het toeslagenstelsel is dan ook onder een ongelukkig gesternte geboren. Het is in 2006 onder grote politieke druk te snel ingevoerd...

12 juni 2019

Trouw

Provinciale subsidie voor mkb-innovatie

Vanaf 11 juni kunnen Noord-Hollandse ondernemers subsidie aanvragen voor onderzoek dat bijdraagt aan de ontwikkeling van duurzamere producten, productieprocessen of diensten. De provincie Noord-Holland stelt hiervoor ruim € 4 miljoen beschikbaar en sluit daarmee aan bij de Uitvoeringsregeling voor MKB Innovatiestimulering Regio's en Topsectoren (MIT) van het Rijk.

12 juni 2019

Emerce

Hoge Raad vindt teruggaaf omzetbelasting over voer en verzorgingskosten gerechtvaardigd

Vrijdag 7 juni heeft de Hoge Raad arrest gewezen over de herziening van de omzetbelasting op gebruiksvee. ABAB Accountants en Adviseurs is van mening dat de omzetbelasting over het voer en de verzorgingskosten tijdens de opfokperiode herzien moet worden op het moment dat de melkveehouder de overstap maakt van de landbouwregeling naar de normale regeling voor de omzetbelasting. De Hoge Raad stelt ABAB in het gelijk.

11 juni 2019

AgriHolland

Meest gelezen
Actueel op Taxlive