Elke dag fiscaal nieuws van relevante websites.

Nieuwe hypotheekregels in 2021

Koopt u in 2021 een nieuw huis? Of heeft u al een hypotheek? Lees wat de nieuwe hypotheekregels en fiscale wijzigingen voor u betekenen. Een nieuwe hypotheek afsluiten in 2021 Dit zijn de belangrijkste wijzigingen voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek in 2021. Meer hypotheek voor tweeverdieners Tweeverdieners mogen volgend jaar 90% van het laagste inkomen meenemen bij de berekening van de maximale hypotheek. Nu is dit nog 80%.

4 december 2020

PlusOnline

Domper op nieuwbouw door hogere belasting voor beleggers

Er dreigt weer een klap voor de bouw van woningen in Amsterdam. Beleggers zullen afzien van bouwprojecten als de overdrachtsbelasting op 1 januari omhoog gaat. Deze verhoging heeft ook effect op onze pensioenen.

4 december 2020

AD (Algemeen Dagblad)

ANWB: elektrisch rijden rendeert na 4 jaar

Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat elektrisch rijden op dit moment bijna even duur is als benzine rijden. Na vier jaar heb je de aankoop van een elektrische auto er bijna uit, zegt adviseur Elektrisch Rijden Marco van Eenennaam van de ANWB. AFP Daniel Leal-OlivasBeluister ook | Fastned en Tesla realiseren grootste snellaadstation DuitslandVolgens Van Eenennaam blijft de elektrische auto in aanschaf 'al gauw nog steeds tienduizend euro duurder dan een vergelijkbare benzineauto'.

3 december 2020

BNR Nieuwsradio

Normenbrief 1 januari 2021 - informatie voor gemeenten

Nieuwsbericht | 03-12-2020 | 13:35Het bruto wettelijk minimumloon is per 1 januari 2021 vastgesteld op € 1.684,80 per maand. Ook de fiscale tarieven voor volgend jaar wijzigen. Als gevolg hiervan wijzigt het netto minimumloon, als bedoeld in artikel 37 van de Participatiewet. Dit heeft weer gevolgen voor de aan het netto minimumloon gerelateerde bijstandsnormen en grondslagen IOAW en IOAZ.

3 december 2020

Ministerie van Sociale Zaken

Aanvraagtermijn doelgroepverklaring van 6 naar 3 maanden

3 december 2020 Personeel Administratie Ziekte Heeft u voor een werknemer een doelgroepverklaring nodig, zodat u loonkostenvoordeel (LKV) kunt krijgen? Dan is het van belang dat uw werknemer de doelgroepverklaring tijdig aanvraagt bij het UWV. De aanvraagtermijn is (voor dienstverbanden vanaf 1 oktober 2020) namelijk weer teruggebracht van 6 naar 3 maanden. Wat is een doelgroepverklaring? Een doelgroepverklaring is een document waarin staat dat iemand is opgenomen in het doelgroepregister.

3 december 2020

De Jong & Laan Beheer

Uitzonderlijk: Notaris Willems uit Almelo tekent 40.000ste akte: 'Ik kijk alle klanten goed in de ogen'

ALMELO - 40.000 aktes liet notaris Egbert Willems passeren. Een aantal dat zelden voorkomt. Voor de Almelose notaris is een testament of een bedrijfsopvolging allesbehalve een routineklus.

3 december 2020

AD (Algemeen Dagblad)

Makkelijker internationaal investeren helpt bedrijven uit coronacrisis

Europese molens malen langzaam, soms is het alsof je naar groeiend gras kijkt. Hoe lang wordt er in Brussel al wel niet gepraat over een kapitaalmarktunie, de CMU, een gemeenschappelijk kader voor grensoverschrijdend kapitaalverkeer? 'Lang' is sowieso een goed antwoord. Waar de EU-lidstaten hun regels voor budgettair en monetair beleid steeds meer op elkaar afstemmen, geldt dat niet voor de Europese kapitaalmarkt.

2 december 2020

MKB Nederland

Focus op de geitenhouderij (2): heb je de juiste ondernemingsvorm?

Net als alle andere agrarische sectoren keek ook de geitenhouderij met zorg naar de toekomst toen corona uitbrak. Maar na ruim een half jaar kan de conclusie zijn dat de impact meevalt. In vier artikelen laat Alfa het licht schijnen over de geitenhouderij. In dit tweede deel: Heb je de ondernemingsvorm die het beste bij jou past? Steeds meer ondernemers in de geitenhouderij moeten meer inkomstenbelasting betalen.

2 december 2020

Alfa

Hybride mismatches en ATAD2: vaste inrichtingen

Een hybride mismatch kan optreden bij kwalificatieverschillen tussen verschillende belastingstelsels. Zo kan er -al dan niet bewust- voor gezorgd worden dat de lasten uit transacties in het ene land aftrekbaar zijn, terwijl de baten in geen enkel ander land belast zijn. Dergelijke constructies zijn ongewenst en worden middels ATAD2 door de Europese Unie (EU) aangepakt.

1 december 2020

Baker Tilly Berk

Houvast voor nieuw belastingbeleid - belastingheffing van familiebedrijven

De grote waarde van familiebedrijven is in de huidige crisis en eerdere crises meer dan eens benadrukt: dankzij hun langetermijndenken hebben zij een relatief groot (buffer)vermogen opgebouwd in de onderneming. Daarnaast zijn zij vaak conservatiever gefinancierd, waardoor zij minder gevoelig zijn voor veranderingen in de conjunctuur en bij crisis (zoals Covid-19).

1 december 2020

PriceWaterhouseCoopers

Aanpassing BIK: wat betekent dit voor het mkb?

30 november 2020 Belasting Investeren Het voorstel tot invoering van een Baangerelateerde Investeringskorting (BIK) is aangenomen door de Tweede Kamer. Het wetsvoorstel is wel enigszins aangepast, zodat het meer ten goede komt aan het mkb. Wat houdt de BIK in? Vanwege de coronacrisis wil het kabinet er alles aan doen de investeringen aan te jagen. De BIK is hiervan een voorbeeld. Via de BIK kunnen ondernemers 3,9% van een investeringsbedrag tot € 5 miljoen verrekenen met de loonheffing.

30 november 2020

De Jong & Laan Beheer

Aanschaf elektrische bestelauto komt dichterbij voor ondernemers

In het klimaatakkoord is afgesproken dat vanaf 2025 zo'n 30 Nederlandse steden een zero emissiezone invoeren voor stadslogistiek. Daarbij is ook afgesproken dat er ondersteuning komt voor ondernemers die in zo'n zone moeten zijn. Deze ondernemers kunnen vanaf komend voorjaar tot 5000 euro subsidie aanvragen voor de aanschaf of lease van een uitstootvrije bestelbus. Het is een volgende stap in het schoner maken van het Nederlandse wagenpark.

30 november 2020

Fok!

'Help zzp'er bij opbouw weerbaarheidsreserve'

Den Haag moet drastisch ingrijpen op de arbeidsmarkt nu blijkt dat zelfstandigen, flexwerkers en jongeren onevenredig hard geraakt worden door de coronacrisis. Dat wil een brede alliantie van verzekeraars, werkgevers, uitzenders en onderwijsinstellingen, schrijft De Telegraaf.

30 november 2020

BNR Nieuwsradio

Aanschafsubsidie voor schone bestelbus vanaf voorjaar 2021

Ondernemers kunnen vanaf komend voorjaar tot 5000 euro subsidie aanvragen voor de aanschaf of lease van een uitstootvrije bestelbus. Dat maakt staatssecretaris Stientje van Veldhoven vandaag bekend. Edwin van der Aa 30-11-20, 07:00 Delen per e-mail Sluit Omdat de prijs van een bus afhangt van de omvang, is de subsidie 10 procent van de nieuwprijs, met een maximum van 5000 euro.

30 november 2020

ED (Eindhovens Dagblad)

Blik op je Geld: aandelen, huizenprijs en bitcoin stijgen allemaal: hoelang gaat dat goed?

Wie in aandelen belegt, een eigen huis heeft en nog een paar bitcoins werd in november slapend rijker. De positieve stemming op de beurs en huizenmarkt loopt vooruit op herstel van de economie in 2021. Financiële markten gaan wel uit van zeer rooskleurige scenario's. De vraag is hoe bestendig de huidige vermogenswinsten zijn.

29 november 2020

BusinessInsider.nl

Meest gelezen
Actueel op Taxlive