Elke dag fiscaal nieuws van relevante websites.

RB - Subsidie voor werkgevers voor behoud van Werkgelegenheid (NOW)

Het kabinet heeft op 31 maart 2020 de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid (NOW) bekend gemaakt. Ben je een werkgever en is de omzet in jouw bedrijf met meer dan 20% gedaald, dan kun je een subsidie aanvragen om daarmee de loonkosten van je werknemers te bekostigen. Dit geldt niet alleen voor loonkosten van werknemers in vaste dienst, maar ook voor werknemers met een flexibel contract.

1 april 2020

Register Belastingadviseurs

Nieuwe prejudiciële vraag over begrip 'vaste inrichting' voor btw

Op 20 december 2019 heeft het Oostenrijkse Bundesfinanzgericht een prejudiciële vraag gesteld aan het Hof van Justitie van de Europese Unie ('HvJ') over het begrip 'vaste inrichting' in de zaak Titanium Ltd ('Titanium', zaak C-931/19). Deze zaak gaat over een in Jersey gevestigde verhuurder van vastgoed. Het verhuurde vastgoed is gelegen in Oostenrijk. De pas recent gepubliceerde vraag is of het verhuurde vastgoed voor de btw moet worden aangemerkt als een vaste inrichting in Oostenrijk.

1 april 2020

KPMG

Bouwunie wil vrijstelling brutoloon in plaats van onbelaste premie

De Croo wil ondernemingen de mogelijkheid geven een premie van 1.000 euro uit te keren zonder dat er fiscale of sociale bijdragen moeten worden betaald. De premie zou enkel dit jaar kunnen worden toegekend, om werknemers aan te moedigen die aan het werk blijven tijdens de coronacrisis. Wie werkt, moet beloond worden.

1 april 2020

Het Laatste Nieuws

Inbreng in de BV en de coronacrisis

Veel ondernemingen hebben het moeilijk als gevolg van de coronacrisis. Het is zeker niet ondenkbaar dat er ondernemingen zullen zijn die het, ondanks de maatregelen van de overheid, niet gaan redden en dus failliet gaan. Zit je onderneming in de Besloten Vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV), dan kan je je privé-vermogen waarschijnlijk buiten dat faillissement houden en daarmee je privé-vermogen behouden.

31 maart 2020

Alfa

'Noodfonds voor sociaal advocaten hard nodig'

Een noodfonds en een verlenging en verhoging van de voorschotregeling moeten ervoor zorgen dat de sociale advocatuur overeind blijft. Dat heeft de Nederlandse Orde van Advocaten aan minister Dekker gevraagd. De NOvA verwacht dat de meeste sociaal advocaten te maken krijgen met een omzetdaling van 90 procent. De sociale advocatuur verkeerde al voor de coronacrisis in zwaar weer en de verwachting is dat dit de komende tijd zal verergeren.

31 maart 2020

Mr. Online

Compensatie voor draf- en rensport

Den Haag - De draf- en rensport in Nederland krijgt 3 miljoen euro compensatie. Dat geeft de sport die dreigde ten onder te gaan door een belastingwijziging tijd om zich aan te passen.De draf- en rensport trok dit jaar aan de noodbel. Door een wijziging in de kansspelbelasting, die vanaf 2021 ingaat, moet Runnerz, het gokkantoor van de sport, meer belasting af gaan dragen. Daardoor wordt het aanbieden van het gokken niet meer rendabel genoeg en Runnerz dreigt daarom te stoppen.

30 maart 2020

Telegraaf

Het coronavirus: hoe moet het met de vaste kostenvergoeding?

Door het coronavirus kunnen veel werknemers niet meer naar hun werk toe en zijn ze gedwongen om thuis te werken. Hoe zit het in die situatie met de uitbetaling van een reiskostenvergoeding? Mag deze nog onbelast worden doorbetaald? Zijn er andere mogelijkheden om je werknemers te compenseren voor kosten die ze maken? In dit artikel lees je meer over de betaling van kostenvergoedingen tijdens de coronacrisis.

30 maart 2020

Alfa

Werkelijk gebruik btw-aftrek toegestaan bij bank

Op 27 maart 2020 heeft Hof Den Bosch een belangwekkende uitspraak gedaan over btw-aftrek in een zaak van een financiële instelling. Het hof oordeelt dat de 'werkelijkgebruikmethodiek' van de bank voldoende aannemelijk is gemaakt. De aftrek van btw op gemengde kosten hoeft dus niet op basis van het wettelijke uitgangspunt volgens de omzetverhoudingen te worden vastgesteld, maar mag worden gegrond op het werkelijk gebruik.

30 maart 2020

KPMG

Zwartwerkers op zwart zaad: ze hebben nergens recht op

Hoveniers, schoonmakers en stukadoors die hun werk zwart doen, zijn zwaar de klos. Ze vliegen er bij de baas als eerste uit, kunnen niet bij de overheid aankloppen voor coronasteun en huishoudens zijn niet verplicht om door te betalen. Honderdduizenden Nederlanders werken zwart. Dat betekent dat zij geen loonbelasting en sociale premies afdragen. Volgens de laatste cijfers van het CBS gaat het om ruim een half miljoen banen.

30 maart 2020

RTL Nieuws

Vraag van de week: hypotheekrente nieuwe woning

Mijn vrouw en ik hebben vorig jaar een nieuwe woning gekocht. Onze oude woning is met flinke overwaarde verkocht. We hebben niet de gehele overwaarde in de nieuwe woning gestopt om wat meer zakgeld te hebben. Welke rente van de nieuwe hypotheek is aftrekbaar? U vraagt naar de zogenoemde bijleenregeling.

30 maart 2020

PlusOnline

'Dieptepunt hypotheekrentes bereikt'

"De hypotheekrente zal weer gaan stijgen na een tijdlang alleen maar gedaald te hebben. Dat verwacht hypotheekadviseur Van Bruggen Adviesgroep. Dat komt omdat de rente op de kapitaalmarkten ook is opgelopen, mede door onzekerheid door de coronacrisis.",:"Een groot aantal geldverstrekkers heeft de hypotheekrentes al verhoogd, ziet de Van Bruggen Adviesgroep.

30 maart 2020

Telegraaf

WOZ-taxateur adviseert goed te kijken naar ozb-aanslag

Boeren en tuinders kunnen er baat bij hebben om de taxatie van hun onroerend goed nauwkeurig te bestuderen. De gemeente laat soms een steek vallen en dat kan ondernemers geld kosten, zeggen WOZ-taxateur Johan Vernooij en Hans Koehorst van LTO Nederland. Het is een belastingaanslag die traditioneel veel beroering veroorzaakt onder boeren en burgers: de gemeentelijke belastingen. Eind februari valt het aanslagbiljet in de brievenbus. Doorgaans moet deze aanslag voor 1 mei worden betaald.

28 maart 2020

Nieuwe Oogst

'Compliment voor kabinet, ook aandachtspunten ondernemersregelingen'

'Het kabinet heeft in recordtijd twee regelingen in elkaar gezet om de economische schade van de corona crisis te beperken. Daarvoor verdienen ze een groot compliment.' Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland in een eerste reactie op de vandaag bekend gemaakte regelingen voor zelfstandigen (TOZO) en de eenmalige tegemoetkoming voor gesloten sectoren (TOGS). Samen met de vakbeweging was door de ondernemingsorganisaties twee weken geleden aangedrongen op dergelijke maatregelen.

27 maart 2020

VNO-NCW

Column: belastingaangifte heeft iets oneerlijks

"De jaarlijkse belastingopgave is misschien niet de leukste klus, maar vaak wel een van de meest lonende. Vandaar deze tip voor alle fiscale partners.",:"Partners mogen bij bepaalde inkomsten, aftrekposten en hun vermogen zelf bepalen wie welk deel daarvan opgeeft in de aangifte. En dat maakt verschil, want door slim met deze verdeling te schuiven, betaal je samen vaak minder belasting.SpaartaksHad je bijvoorbeeld samen op 1 januari 2019 in box 3 meer dan € 71.

27 maart 2020

Telegraaf

Samenwerkingsverbanden in de zorg: de samenwerkingsovereenkomst

Ontwikkelingen in het zorglandschap noodzaken zorgaanbieders om meer en efficiënter samen te werken. Bij het vormgeven en inrichten van een samenwerkingsverband worden de samenwerkingspartners voor tal van uitdagingen en vraagstukken gesteld.

27 maart 2020

Dirkzwager

Meest gelezen
Actueel op Taxlive