Elke dag fiscaal nieuws van relevante websites

Aangaan beperkte gemeenschap van goederen is geen schenking

Aangaan huwelijkse voorwaarden met beperkte gemeenschap In deze zaak zijn man en vrouw in 2018 huwelijkse voorwaarden aangegaan, waarin elke gemeenschap van goederen is uitgesloten, met uitzondering van een en/of-bankrekening. De man en vrouw zijn ieder tot 50% van de bankrekening gerechtigd. Voor het huwelijk heeft de man € 10 miljoen op de bankrekening gestort en de vrouw niets.

14 mei 2021

Baker Tilly Berk

Column: we sparen flink, maar niet bepaald slim

"Wij Nederlander sparen ons suf. Maar slim doen we het niet. Ons vermogen zit vast in stenen of pensioenpotten waar we niet bij kunnen. Tijd voor hervorming dus.",:"Deze week heeft demissionair Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de pensioenwet weer met een jaar vertraagd. Dat heeft als voordeel dat u nog een jaar college bij mij kunt volgen. Als we iets hebben geleerd over financiën, dan is het hoe belangrijk een financiële buffer is. Maar dan moet je hem wel kunnen aanspreken.

14 mei 2021

Telegraaf

Huisjesmelker Hans de Geus: 'Je bent nu een sukkel als je geen huis koopt. Dat moet anders'

Woningmarkt Met een tekort aan huizen heeft de wooncrisis weinig te maken, ontdekte schrijver Hans de Geus toen hij zelf huisjesmelker werd. "De waarde van huizen wordt bepaald door de portemonnee van de koper" Door onze redacteur Rik Rutten Het is crisis op de woningmarkt, dat ziet iedereen. "We zijn verworden tot een tweestandenmaatschappij: de gevestigde orde en de rest", zegt journalist Hans de Geus. Alleen: we begrijpen 'm volkomen verkeerd, die crisis.

13 mei 2021

NRC

'Gepensioneerden blijven in de kou staan'

Resultaat vorig voorjaar, euforie: "We hebben een akkoord" (en de gepensioneerden een koopkrachtverlies van 20 procent.) Nu een jaar later zegt Koolmees: "We stellen de invoering van het nieuwe stelsel niet zes jaar uit, maar zeven." Dus na zeventien jaar (als het goed gaat) een nieuw pensioenstelsel, ter onnodige vervanging van een goed functionerend stelsel. De regering is er kennelijk voor iedereen behalve voor gepensioneerden.

13 mei 2021

Telegraaf

Zeeland kritisch over heffing: 'Kilometer polderweg mag nooit zoveel kosten als kilometer Randstad'

MIDDELBURG - Het plan om elektrisch autorijden te bevorderen door een hervorming van de autobelasting vindt dagelijks provinciebestuurder Harry van der Maas op zich positief. Hij is er niet op tegen dat per kilometer betaald en uitstoot moet worden, maar dan moeten er wel verschillende tarieven komen voor tijd en plaats.

13 mei 2021

PZC (Provinciale Zeeuwse Courant)

Onrust onder zzp'ers bij Gemeente Amsterdam

07 mei, 2021 Onrust onder zzp'ers bij Gemeente Amsterdam De gemeente Amsterdam gaat voor 1 oktober honderden contracten met ingehuurde zzp'ers opnieuw - via de webmodule - beoordelen. Vooral dat ook lopende opdrachten maximaal 1 jaar mogen duren zorgt voor onrust. De Gemeente Amsterdam gaat opdrachten met zzp'ers die ze inhuren maximeren tot 1 jaar. Daarnaast worden alle lopende contracten voor 1 oktober 'onder de loep genomen', zo schrijft de Gemeente in een mail naar zelfstandigen.

12 mei 2021

FNV Zelfstandigen

Waar je op moet letten als je de stap naar buitenlandse marketplaces maakt

Steeds meer e-commercebedrijven wagen de stap naar het buitenland. Een lokale marketplace kan daarvoor de ideale springplank zijn, mits je een aantal belangrijke zaken op orde hebt. Denk bijvoorbeeld na over de lokale taal en gebruiken, BTW en logistiek. Afgelopen jaar groeide de omzet van de Europese e-commercemarkt naar € 370 miljard en voor de komende jaren wordt er gerekend op een groei van gemiddeld 7,3% per jaar. Deze groei is onder meer te danken aan de opkomst van online marketplaces.

12 mei 2021

Emerce

Fiscus verliest van rijke weduwe bij Hoge Raad

"Moet je als vrouw schenkbelasting betalen als je onder huwelijkse voorwaarden bent getrouwd en je kersverse steenrijke man €10 miljoen in een gezamenlijk potje stopt? Nee, besliste de Hoge Raad vorige week. Gewone burgers kunnen ook van dit oordeel profiteren als zij hun huis gemeenschappelijk bezit willen maken, zeggen experts.",:"De man was bij het huwelijk goed voor €150 miljoen, zijn veel jongere vrouw bezat slechts een bescheiden kapitaal.

11 mei 2021

Telegraaf

De zesmaandenregeling in de overdrachtsbelasting vanaf 1 januari 2021

Op 1 januari 2021 is de zesmaandenregeling gewijzigd. Wij beschrijven in deze blog de zesmaandenregeling en behandelen casusposities.

10 mei 2021

Dirkzwager

Nee, je eigen vermogen managen is geen werk

Sander Schimmelpenninck9 mei 2021, 17:00 Het zal ongetwijfeld aan mijn zoekgeschiedenis liggen, maar wanneer ik YouTube openklik krijg ik steevast filmpjes van zogenaamde 'finfluencers' te zien. Deze financiële influencers zijn lieden die de kijker ongevraagd financieel advies geven en de suggestie wekken dat je een sukkel bent wanneer je niet in vastgoed, aandelen of cryptocurrencies zit. Dit alles om klantjes voor hun eigen cursussen en adviespraktijk te werven, uiteraard.

10 mei 2021

Volkskrant

Door de politiek is belastingontwijking genormaliseerd: wat de superrijken mogen, mag ik ook

Sander Schimmelpenninck9 mei 2021, 17:00 Het zal ongetwijfeld aan mijn zoekgeschiedenis liggen, maar wanneer ik YouTube openklik krijg ik steevast filmpjes van zogenaamde 'finfluencers' te zien. Deze financiële influencers zijn lieden die de kijker ongevraagd financieel advies geven en de suggestie wekken dat je een sukkel bent wanneer je niet in vastgoed, aandelen of cryptocurrencies zit. Dit alles om klantjes voor hun eigen cursussen en adviespraktijk te werven, uiteraard.

9 mei 2021

Volkskrant

Zzp'ers steunen elkaar in vol vertrouwen

Eva Vriens | socioloog Eva Vriens onderzocht hoe broodfondsen werken, waarin groepjes zelfstandigen geld storten voor steun bij ziekte. 'De kernwaarden van een broodfonds zijn kleinschaligheid en vertrouwen." Afgelopen vrijdag promoveerde socioloog Eva Vriens (1991) aan de Universiteit Utrecht op haar onderzoek naar broodfondsen. CV Corona en klimaat Eva Vriens (1991, Tilburg) studeerde sociologie aan de Universiteit Utrecht.

9 mei 2021

NRC

Meest gelezen
Actueel op Taxlive