Start Nieuws Uit de Media

Uit de Media

Elke dag fiscaal nieuws van relevante websites.

Eindoordeel: toch forse boetes voor bestuurders failliet Imtech

In het voorjaar van 2017 gingen ze nog vrijuit, maar topmannen René van Bruggen en Boudewijn Gerner van het failliete Imtech moeten nu alsnog forse boetes betalen. De twee topmannen zijn door het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) veroordeeld om de boetes van respectievelijk 1 miljoen en 500.000 euro te betalen. Tegen de uitspraak van het CBb is geen protest mogelijk. Het is de hoogste rechterlijke instantie op het gebied van sociaal-economisch recht.

14 augustus 2018

RTL Z

Belastingdienst ziet droogte als 'bijzondere omstandigheid'

De Belastingdienst heeft de droogte van deze maanden aangemerkt als 'bijzondere omstandigheid'. Voor boeren en tuinders die door de droogte zijn getroffen, en daardoor tijdelijk in liquiditeitsproblemen komen, is het daardoor mogelijk om bij de Belastingdienst uitstel aan te vragen van betalen van inkomstenbelasting, omzetbelasting, loonheffingen en vennootschapsbelasting.

14 augustus 2018

AgriHolland

Fiscus gunt boeren uitstel om droogte

Boeren en tuinders die deze zomer zijn getroffen door de aanhoudende droogte mogen hun belastingen later betalen. Dat meldt brancheorganisatie LTO Nederland. De Belastingdienst beschouwt het tekort aan neerslag als "bijzondere omstandigheid". Agrariërs die door het droge weer krap bij kas zitten, mogen daarom bij de fiscus vragen om uitstel bij het betalen van inkomstenbelasting, omzetbelasting, loonheffingen en vennootschapsbelasting.Deze zomer geldt als de droogste in decennia.

14 augustus 2018

Reformatorisch Dagblad

Bijtelling Lexus voorkomen?

Met een Audi Q7 thuis voor de deur, dan is het toch aannemelijk dat er niet privé in de auto van de zaak wordt gereden, moet een dga hebben gedacht. De inspecteur zag het anders: zonder een degelijke kilometeradministratie was het niet aannemelijk dat hij niet privé had gereden in zijn Lexus LS600 HL...   De dga in kwestie beschikte sinds september over een 'verklaring geen privégebruik auto'.

13 augustus 2018

Wallast Acc. & Belastingsadv.

Naheffing parkeerbelasting

In een procedure over een naheffingsaanslag parkeerbelasting is weer eens duidelijk geworden dat geld niet altijd een rol speelt en dat principes geld kosten. De naheffingsaanslag betrof een bedrag van € 63,50, waarvan € 2,60 parkeerbelasting voor een uur parkeren en € 60,90 kosten. De belanghebbende had € 1 aan parkeerbelasting betaald. De begintijd was volgens het parkeerkaartje 13.58 uur en de eindtijd was 14.21 uur. Parkeercontroleurs constateerden om 14.

13 augustus 2018

SCAB Accountants & Adviseurs

5 tips voor pensioen dga

13 augustus 2018 Belasting Pensioen DGA Dga's kunnen sinds vorig jaar geen pensioen in eigen beheer meer opbouwen. Welke alternatieven zijn er? We zetten de aantrekkelijkste mogelijkheden op een rijtje. Ron Mulder E-mail Ron Deel deze pagina Opbouw van pensioen in de eigen bv is fiscaal niet meer mogelijk. Afkopen kan dit jaar nog met 25% korting, volgend jaar nog met 19,5% korting. 1.

13 augustus 2018

De Jong & Laan Beheer

Beëindig vrijwillige ziektewetverzekering bij overstap naar bv

13 augustus 2018 Belasting BV Ziekte Als u als ondernemer overstapt naar een bv, dient u een vrijwillige ziektewetverzekering bij het UWV zelf te beëindigen. Doet u dit niet, dan betaalt u uw premie voor niets, want bij ziekte heeft u geen recht op een uitkering. Henry Fraterman E-mail Henry Deel deze pagina Overstap naar bv De overstap naar een bv wordt meestal overwogen bij een zodanig structureel hoge winst, dat deze niet meer volledig consumptief wordt gebruikt.

13 augustus 2018

De Jong & Laan Beheer

Belastingplan 2019

Op 18 september 2018 is het weer Prinsjesdag. Het kabinet dient dan het Belastingplan 2019 met de fiscale maatregelen voor 2019 in bij de Tweede Kamer. Op deze pagina zetten wij onze berichtgeving vanaf Prinsjesdag over de maatregelen uit het Belastingplan 2019 en belangrijke wijzigingen tijdens de parlementaire behandeling overzichtelijk voor u op een rij.

13 augustus 2018

KPMG

Het Ondernemerscollectief behaalt 20.000 leden

Een mijlpaal voor Het Ondernemerscollectief: deze week sloot het 20.000e lid zich aan bij het collectief. Om dat te vieren krijgen nieuwe leden vanaf deze week gratis het boek 'Ik verdien meer' van Marian Koek bij een jaarlidmaatschap. Via Het Ondernemerscollectief kunnen zzp'ers gebruikmaken van diverse services, zoals een juridische helpdesk, incassoservice of fiscale helpdesk. Ook hebben leden recht op tientallen collectieve kortingen.

12 augustus 2018

ZZP Netwerk Nederland

Advocaat-generaal volgt ABAB niet bij verzoek om teruggave van btw bij jongveeopfok

Een melkveehouder kon, gebruikmakend van de landbouwregeling, geen btw aftrekken op de kosten die hij in 2017 en daarvoor maakte om een kalf op te fokken tot een koe. Over de opbrengst van deze koe, de melk en verkoopprijs moet hij vanaf 1 januari 2018 wel btw betalen. Dat zou gecompenseerd moeten worden, vindt Bert van den Kerkhof, hoofd vaktechniek bij ABAB Accountants en Adviseurs. De advocaat-generaal deze mening niet.

8 augustus 2018

AgriHolland

Stijging inkomen tweeverdiener, daling bij eenverdiener

In 2016 was het gemiddelde besteedbaar inkomen van tweeverdieners ruim 5 procent hoger dan in 2011. Bij eenverdieners was dat met bijna 1 procent afgenomen. Tweeverdieners hebben de laatste jaren meer voordeel gehad van de verruimde arbeidskorting dan eenverdieners.

7 augustus 2018

CBS

Meest gelezen
Actueel op Taxlive