Elke dag fiscaal nieuws van relevante websites

Gesprek met Staatssecretaris Van Rij inzake uitvoering van het rechtsherstel box 3

De koepelorganisaties SRA, NBA, NOAB, NOB en RB hebben in een brief aan Staatssecretaris Van Rij hun waardering en dank uitgesproken over het vele werk dat is verzet door het ministerie van Financiën om de problematiek, waar mogelijk, in goede banen te leiden. Wij onderkennen dat de maatschappelijke context van het 'box 3-dossier' meeweegt in de gekozen oplossingsrichtingen en daar hebben wij uiteraard begrip voor.

29 september 2022

SRA

Bedrijven geven crisisbonus, ook uit eigenbelang

Ze kunnen wel oplopen tot bedragen van 2600 euro: inflatiebonussen. Verschillende bedrijven zijn ertoe overgegaan om hun medewerkers eenmalig een flinke financiële injectie toe te dienen om zo de peperdure winter door te komen. "Wij bepleiten zulke eenmalige uitkeringen al sinds jaar en dag", zegt...

29 september 2022

Trouw

Prinsjesdag: gewijzigde plannen en gemiste opvolging

Op dinsdag 20 september 2022 is het Belastingplan 2023 bekendgemaakt. Veel wijzigingen waren al bekend, doordat ze in de Voorjaarsnota genoemd of daarna aangekondigd of uitgelekt zijn. Toch bleef Prinsjesdag niet zonder verrassingen. We bespreken de meest in het oog springende wijzigingen en omissies. Geen woord over de bedrijfsopvolgingsregeling De verwachting was dat een aanpassing of zelfs afschaffing van de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) zou worden aangekondigd.

29 september 2022

Baker Tilly Berk

Waar moet je op letten bij fiscale emigratie?

29 september, 2022 Waar moet je op letten bij fiscale emigratie?In ons dagelijks contact met onze internationale en internationaal georiënteerde klanten, krijgen we de meest uiteenlopende vragen. Daar zitten altijd vragen tussen die voor veel meer ondernemingen, ondernemers en buitenlanders interessant zijn. Daarom delen we de komende tijd FAIQ's = Frequently Asked International Questions. Vandaag FAIQ 3: Waar moet je op letten bij fiscale emigratie? mr.

29 september 2022

MTH

MKB financiert groei steeds vaker buiten de bank om

Naarden,  De Branchevereniging van American Factoring Organisaties (BAFO) heeft het eerste half jaar van 2022 een groei van 33% weten te realiseren in vergelijking met het eerste kwartaal van 2021. De verwachting is dat er dit jaar bijna 1 miljard euro non bancair wordt gefinancierd door het overkopen van zakelijke facturen.

28 september 2022

Wij Noord-Holland

Zelfstandigen moeten het wederom zelf maar zien te rooien

De afgelopen weken vroeg VZN-voorzitter Cristel van de Ven zelfstandig ondernemers hoe zij omgaan met de huidige inflatie. Want met energieprijzen die de pan uit rijzen en klanten die de hand op de knip (beginnen te) houden, staat ook hun koopkracht onder druk. De antwoorden verschilden sterk.De afgelopen weken vroeg VZN-voorzitter Cristel van de Ven zelfstandig ondernemers hoe zij omgaan met de huidige inflatie.

28 september 2022

deOndernemer.nl

Stelling: 'Er moet langer fiscaal voordeel voor elektrische auto's zijn'

De Nederlandse automobilist rijdt natuurlijk maar wat graag in iets waarvoor de overheid een zekere vorm van korting of een andere fiscale prikkel heeft bedacht. Van lagere bijtelling tot korting of zelfs volledige vrijstelling van motorrijtuigenbelasting (mrb) of aanschafbelasting (bpm).

28 september 2022

Autoweek

IMF: belastingplan regering-Truss vergroot kloof tussen rijk en arm

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft kritiek op het belastingplan dat de nieuwe Britse regering vrijdag presenteerde. De VN-organisatie voor samenwerking op monetair gebied zegt dat de "uitgebreide en ongerichte" belastingmaatregelen de ongelijkheid in het Verenigd Koninkrijk (VK) waarschijnlijk vergroten en het monetaire beleid dreigen te ondermijnen.

28 september 2022

NOS

Sparen voor de oude dag? 'Als je voor je pensioen spaart, kan dat fiscaalvriendelijk'

Bijna een miljoen werkenden bouwt geen pensioen op. Net als niet-werkenden hebben ze daardoor straks geen aanvulling op hun AOW. Ben je al wat ouder en heb je nog niks gespaard? Dan wordt het wel tijd om in actie te komen.

28 september 2022

AD (Algemeen Dagblad)

Prinsjesdag 2022: de belangrijkste veranderingen in 5 video's

Dinsdag 20 september was het Prinsjesdag. Koning Willem-Alexander riep op tot samenwerking. Gezamenlijk werken aan oplossingen voor vandaag, gericht op een goede toekomst voor iedereen.?In bijgaande video's delen wij met jou per thema de belangrijkste veranderingen.

26 september 2022

Alfa

Nieuwe maatregelen kabinet: dit betekent het voor ondernemers

Het kabinet heeft een pakket met een hoop nieuwe fiscale maatregelen aangekondigd. Ook voor ondernemers. Dit zijn wijzigingen die vaak direct effect hebben op zowel grote als kleine bedrijven. Softwarebedrijf en fiscaalexpert Nextens legt uit wat de grootste fiscale veranderingen gaan zijn. In het Belastingplan 2023 dat op Prinsjesdag werd gepresenteerd, staan veel plannen die ondernemers direct gaan raken.

26 september 2022

Nu.nl

'Minimumloon moet drastisch omhoog'

Economie•26 sep '22 15:05Auteur: Mark van HarreveldEr gaan steeds meer stemmen op om de krapte op de arbeidsmarkt te bestrijden met een voltijdbonus. Econoom Arnoud Boot noemt dat opportunistische maatregelen, hij pleit voor beleid in plaats van een bonus: de kwaliteit van werken verbeteren, minder met toelages werken. Werken moet lonen, het minimumloon moet drastisch omhoog en de zzp'er moet toegang krijgen tot sociale zekerheden.

26 september 2022

BNR Nieuwsradio

Italiaanse verkiezing en Britse belastingverlaging treffen euro en pond

(ABM FN-Dow Jones) De euro en het Britse pond zitten in een snelle daling tegenover de Amerikaane dollar, na zorgen in Europa over een verschuiving naar rechts in de Italiaanse politiek en riskante Britse plannen om de gevolgen van de hoge inflatie op de te vangen met belastingverlagingen en kortingen op de energieprijzen. De euro stond maandag op 0,9674 tegenover de dollar, nadat de munten een week geleden op nog pariteit handelden.

26 september 2022

IEX

Meest gelezen
Actueel op Taxlive