Start Nieuws Uit de Media

Uit de Media

Elke dag fiscaal nieuws van relevante websites.

Ik kijk uit naar de meest gebruikte term van 2019: koopkrachtneutraal milieubeleid

Burgers hebben terechte zorgen: wie gaat die warmtepomp betalen? Waarom gaat de gasrekening nu al omhoog, terwijl het nog drie jaar duurt voor gemeenten duidelijk maken wat het alternatief voor gas wordt per wijk? Waarom moeten we vanaf volgende maand meer btw betalen zonder dat...

18 december 2018

Trouw

Voortgang vervanging Wet DBA

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortgang van de wetgeving ter vervanging van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA). In het regeerakkoord zijn maatregelen aangekondigd om schijnzelfstandigheid en concurrentie op arbeidsvoorwaarden tegen te gaan en om zekerheid te geven aan zelfstandigen en hun opdrachtgevers dat geen sprake is van een dienstbetrekking. De maatregelen omvatten de volgende zaken: 1.

17 december 2018

SCAB Accountants & Adviseurs

Verkrijging aandelen onroerendgoed-bv

Bij de verkrijging van in Nederland gelegen onroerende zaken moet overdrachtsbelasting worden betaald. Aandelen in een rechtspersoon, waarvan de bezittingen grotendeels bestaan uit onroerende zaken, worden aangemerkt als onroerende zaak. Dat geldt alleen als de activiteiten van de rechtspersoon bestaan uit het verkrijgen, vervreemden of exploiteren van onroerende zaken.

17 december 2018

SCAB Accountants & Adviseurs

Loonkostenvoordeel lage inkomens? Nieuwe tarieven 2019

14 december 2018 Belasting Werkkostenregeling Heeft u werknemers in dienst met een laag loon? Dan heeft u misschien recht op een tegemoetkoming in de loonkosten. De grenzen voor het uurloon voor het lage-inkomensvoordeel (LIV) zijn voor het jaar 2019 onlangs vastgesteld. De grenzen zijn aangepast vanwege de stijging van het minimumloon per 1 januari 2019.

17 december 2018

De Jong & Laan Beheer

Zo blijft de kerstborrel betaalbaar

13 december 2018 Belasting Werkkostenregeling Gaat u dit jaar rond de feestdagen weer borrelen of uit eten met uw personeel, zorg dan dat dat voor u fiscaal gezien aantrekkelijk uitpakt. Wat zijn de mogelijkheden? Leonie Pongers E-mail Leonie Deel deze pagina Borrel is loon Een kerstborrel of gezellig etentje met het personeel is in beginsel gewoon loon. Dat betekent dat uw werknemers er belasting over moeten betalen. Dat wilt u natuurlijk niet.

17 december 2018

De Jong & Laan Beheer

Je hypotheek in 2019: 7 dingen die veranderen waar je op moet letten

Woningeigenaren en woningzoekers krijgen in 2019 te maken met veranderingen op de huizenmarkt die gevolgen kunnen hebben voor hun portemonnee. Zo mogen woningen volgend jaar iets duurder zijn om in aanmerking te komen voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en stijgt de gemiddelde WOZ-waarde in het land.

17 december 2018

BusinessInsider.nl

NieuwsFlits Lokale belastingen en WOZ - december 2018

De nieuwsbrief Lokale belastingen en WOZ besteedt aandacht aan interessante ontwikkelingen en rechtspraak op het gebied van lokale belastingen en WOZ en verschijnt in beginsel driemaal per jaar. Hierbij presenteren wij u de editie van december 2018. Op grond van de Wet WOZ dient bij het bepalen van de WOZ-waarde te worden uitgegaan van de volle en onbezwaarde eigendom. Een recht van erfpacht heeft dus geen waardedrukkend effect.

17 december 2018

KPMG

Uw baard laten staan? Ga eerst even langs de fiscus

Toen de Russische tsaar Peter de Grote huiswaarts keerde na een verblijf in West-Europa was hij zo gecharmeerd van de gladgeschoren kinnen in het geciviliseerde westen, dat hij vastbesloten was Rusland te moderniseren. Dus voerde hij in 1698 een baardenbelasting in: mannen die hun...

15 december 2018

Trouw

Stoppen als zzp'er: deze 6 stappen moet je nemen

Ben jij onderdeel van het groeiende leger aan zelfstandigen? Maar ben je van plan te stoppen als zzp'er? Dan moet je een aantal zaken in de gaten houden. Als zelfstandige zonder personeel (zzp'er) ben je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, ben je ondernemer voor de inkomstenbelasting en wellicht ook voor de omzetbelasting. Misschien ben je zelfs één van de zzp'ers met arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) en spaar je voor je pensioen.

15 december 2018

BusinessInsider.nl

Van Nieuwenhuizen belooft geen motorrijtuigenbelasting te heffen op tractoren

In haar wetsvoorstel voor de registratie, periodieke keuring en kentekenplicht voor trekkers neemt minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat op dat de registratie niet gebruikt mag worden voor het heffen van een motorrijtuigenbelasting. Dat heeft zij donderdag 13 december tijdens een debat met de Tweede Kamer laten weten. De minister zal haar wetsvoorstel in januari naar de Tweede Kamer sturen. Daarin wordt geregeld dat snelle tractoren periodiek gekeurd moeten worden.

14 december 2018

AgriHolland

Vastgoedbeleggingen: wat zijn de fiscale aandachtspunten bij beleggen in vastgoed?

De maand december 2018 staat bij VJ in het teken van Vastgoedbeleggingen. De fiscaliteit speelt bij vastgoedbeleggingen een belangrijke rol omdat het van grote invloed kan zijn op het rendement. Vastgoedfiscalist Aad Rozendal bespreekt enkele fiscale aandachtspunten bij beleggen in vastgoed. U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, achtergronden en transactiedata.

14 december 2018

Vastgoed Journaal

Besluit ondergrond zonnepanelen

14 december 2018 Agrarisch Belasting Zonnepanelen Een deel van uw landbouwgrond gebruiken om zonnepanelen te plaatsen? Wellicht heeft u het zelf ook al overwogen of zelfs al besloten om de stap te nemen. U hoeft dit niet zelf te doen, ontwikkelaars van zonneparken gebruiken uw grond graag om er een bepaalde periode zonnepanelen te plaatsen. Na deze periode kunt u de grond eventueel weer voor landbouw gebruiken.

13 december 2018

De Jong & Laan Beheer

Commercieel versus fiscaal blijft de gemoederen bij echtscheiding en pensioen in eigen beheer bezig houden

Wat zijn dan deze verplichtingen? Denk hierbij aan het levenslang nakomen van een pensioenverplichting, een dividendklem, en in het geval van echtscheiding afstorting van de commerciële waarde van de pensioenvoorziening ten behoeve de ex-partner, als deze hierom verzoekt. Een dividendklem ontstaat door het grote verschil tussen de commerciële en de fiscale waarde van de pensioenvoorziening op de balans van een onderneming.

13 december 2018

Pensioenweblog

Nieuwe fiscale regels elektrisch rijden

10 december 2018 Belasting Auto Bijtelling De overheid wil het gebruik van volledig elektrische auto's nog steeds stimuleren. Daarom geldt er een aantal fiscale voordelen. Per 1 januari 2019 gaan deels nieuwe regels gelden. Welke zijn dit en wat levert het u op? Leonie Pongers E-mail Leonie Deel deze pagina Kamervragen In antwoord op Kamervragen heeft staatssecretaris Snel laten berekenen dat het fiscale voordeel van een Tesla met een cataloguswaarde van bijna € 130.

13 december 2018

De Jong & Laan Beheer

Financiële eindejaarstips: advies huwelijksvermogensrecht

Financiële eindejaarstips: advies huwelijksvermogensrecht   Advies huwelijksvermogensrecht Elk advies begint civielrechtelijk en dit is geregeld in het Burgerlijk Wetboek (BW). In het BW 1 is het personen en familierecht geregeld. Een belangrijk adviespunt ziet toe op uw klanten die getrouwd zijn op huwelijkse voorwaarden dan wel een geregistreerd partnerschap zijn aangegaan met partnerschapsvoorwaarden. Veel huwelijkse voorwaarden en partnervoorwaarden bevatten een periodiek verrekenbeding.

13 december 2018

Pensioenweblog

Meest gelezen
Actueel op Taxlive