Elke dag fiscaal nieuws van relevante websites

Online borrelen, hoe zit het fiscaal?

Online borrelen, hoe zit het fiscaal?Er wordt veel thuis gewerkt. Misschien wil je als werkgever iets extra's voor jouw werknemers doen en een online borrel organiseren? Hoe zit dat precies? Meer artikelen Online borrel Bij een online borrel stuurt de werkgever zijn werknemers enkele drankjes en hapjes om er al dan niet gezamenlijk van te genieten. Een dergelijk pakket is niet vrijgesteld en dus belast als loon. Je kan het wel onderbrengen in de werkkostenregeling.

4 augustus 2021

MTH

Honderdduizenden Nederlanders betaalden woekerrentes op doorlopende kredieten

Het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht. De bank gaat haar bestand doorlichten op klanten die compensatie verdienen vanwege een te hoge rente op hun doorlopend krediet.Beeld ANP XTRA Waarom doet de Rabobank dit? De bank reageert op een aantal uitspraken die het klachteninstituut voor financiële dienstverleners Kifid heeft gedaan. Het Kifid stelde de afgelopen vier jaar meerdere consumenten in het gelijk die klaagden over hun kredietverstrekker.

3 augustus 2021

Volkskrant

Auto ombouwen tot camper: dit zijn de eisen

Campers zijn populairder dan ooit. Natuurlijk kun je voor tienduizenden euro's een hyperluxe nieuwe camper kopen, maar ook op de occasionmarkt is er breed aanbod. Tenslotte kun je zelf nog een (bestel)auto omtoveren tot camper en ook tegen gereduceerde mrb rijden. Waar moet je in dat geval op letten? Het heeft waarschijnlijk veel te maken met de coronacrisis, maar één ding is zeker: Nederland omarmt de camper meer dan ooit.

3 augustus 2021

Autoweek

Gebruikelijk loon dga: dit wijzigt er voor u

2 augustus 2021 BV DGA De Belastingdienst is niet langer van mening dat het gebruikelijk loon van de dga van een bv onder alle omstandigheden minstens gelijk moet zijn aan het minimumloon. Hoogte gebruikelijk loon Het gebruikelijk loon dient volgens de wet te worden vastgesteld op: 75% van het loon uit de meest vergelijkbare dienstbetrekking, of; op het hoogste loon van de werknemers die in dienst zijn bij uw bv, indien één van deze bedragen meer is dan € 47.000.

3 augustus 2021

De Jong & Laan Beheer

Pensioen opbouwen als zzp'er: wat zijn de mogelijkheden?

Laatste update: 3 augustus 2021 03 augustus, 2021 Pensioen opbouwen als zzp'er: wat zijn de mogelijkheden? Pensioenen zijn altijd een veelbesproken onderwerp, vooral onder zzp'ers. Als zzp'er ben je immers zelf verantwoordelijk voor je eigen pensioen, aangezien je dit niet automatisch opbouwt. Vaak gaat het dan om de tekorten en de zorg of we op onze oude dag wel voldoende geld hebben om comfortabel te leven.

3 augustus 2021

FNV Zelfstandigen

Zzp'er komt lastig aan een aov: 'Betaalde 4.200 euro premie per jaar'

Eigen baas zijn betekent meer vrijheid. Om te doen wat je leuk vindt, je eigen tijd in te delen en zelf je werkplek en klanten te kiezen. Maar zelf alles moeten regelen is niet altijd gemakkelijk. In deze reeks geven zelfstandige ondernemers en vakbond FNV Zelfstandigen tips. Dit keer: hoe verzeker je je tegen arbeidsongeschiktheid? Hoge kosten en de gedachte: mij overkomt toch niets. Veel zzp'ers hikken aan tegen het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov).

2 augustus 2021

Nu.nl

Bedenktijd bij koop

Onze dochter is al een tijd op zoek naar een geschikte koopwoning. Na veel zoeken en teleurstellingen heeft ze eindelijk een koop kunnen sluiten. Nu las ik in de koopovereenkomst dat zij nog drie dagen bedenktijd heeft voordat de koop definitief is. Geldt dat ook voor de verkoper? In de overeenkomst die koper en verkoper sluiten nadat ze mondeling tot overeenstemming over de prijs en voorwaarden zijn gekomen, staan een aantal voorwaarden. De bedenktijd van drie (werk)dagen is er daar een van.

2 augustus 2021

PlusOnline

Uitstel mogelijk bij schrijnende situatie erfbelasting

Uitstel mogelijk bij schrijnende situatie erfbelastingVoortaan kan de fiscus in schrijnende situaties uitstel van betaling van erfbelasting verlenen. Uitstel van betaling is ook mogelijk voor andere aanslagen die tot de nalatenschap behoren. Dit heeft staatssecretaris Vijlbrief eerder bekendgemaakt.

2 augustus 2021

MTH

Parkeerboete terecht: geen sprake van onmiddellijk laden en lossen

Onlangs heb ik volgens mij onterecht een parkeerboete gekregen. Ik had mijn auto maar een paar minuten geparkeerd om een zware vracht op te halen bij een winkel en kreeg een bekeuring. Ik heb bezwaar aangetekend en heb geen gelijk gekregen. Is het nog zinvol om beroep aan te tekenen? Ik ben het er namelijk nog steeds niet mee eens.  U heeft een boete gekregen vanwege parkeren zonder te betalen.

1 augustus 2021

PlusOnline

Justitie: belastingaangiften Trump moeten naar Congres

Belastingaangiften Trump Het departement van Financiën heeft laten weten dat het aan de opdracht van het ministerie van Justitie zal voldoen om de belastingaangiften te overhandigen aan een commissie van het Huis van Afgevaardigden. Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft de belastingdienst opdracht gegeven om zes jaar aan belastingaangiften van oud-president Donald Trump te overhandigen aan het Congres.

31 juli 2021

NRC

Dé belastinguitdagingen van 2021 voor webshops met internationale ambities

Hoe vermijd je de valkuilen van invoerrechten en omzetbelasting als je internationaal zakendoet? Hoe voorkom je boetes, vertraging en inkomensverlies? Internationaal zakendoen lijkt tegenwoordig heel eenvoudig, met allerlei webshopsoftware, snelle verpakkingsdiensten en internationale platforms. Toch gaat het nog vaak mis als het gaat om de  invoerrechten en omzetbelasting. In deze webtalk vertelt Daniel De Vaney van Avalara hoe je bovengenoemde valkuilen vermijdt.

29 juli 2021

Emerce

Meest gelezen
Actueel op Taxlive