Elke dag fiscaal nieuws van relevante websites.

Voor uitgeven geld genoeg ideeën aan Binnenhof

"Na jaren van voorzichtig begroten, durft Den Haag plots te denken over veel geld lenen en forse miljardeninvesteringen in de toekomst. Het is ook voor de coalitiepolitici nog even wennen, want in welke mate willen ze zich nu laten gaan en flink gaan spenderen? Over de invulling van een fonds wordt nog gedacht maar op de korte termijn gaat de coalitie in elk geval voor drie miljard aan lasten verlichten voor burgers, deels betaald door het bedrijfsleven, en geld uittrekken voor de woonmarkt.

23 augustus 2019

Telegraaf

Coalitie is het eens over verbeteren koopkracht lage inkomens

De coalitiepartijen zijn het in grote lijnen eens over de belastingmaatregelen die ertoe moeten leiden dat de koopkracht volgend jaar eerlijk verdeeld wordt. Ook over het verbeteren van de woningmarkt, met name voor starters, zitten ze op één lijn. Dat bleek vanavond na overleg op het ministerie van Financiën. "We hebben weer stappen gezet op weg naar Prinsjesdag", zei premier Rutte na afloop.

22 augustus 2019

NOS

'Zzp'er kan heel goed voor zichzelf zorgen'

"De 1,2 miljoen zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) moeten zich straks verplicht verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Charles Verhoef voorziet dat er ook een verplichte pensioenregeling komt. ,,Dat tast het vrije ondernemerschap aan. Laat die verantwoordelijkheden bij de zzp'er."",:""De overheid moet niet de vrijheid van zzp'ers beperken om zelf te bepalen hoe zij voor inkomen zorgen als zij lang ziek zijn, weinig opdrachten hebben of met pensioen gaan.

21 augustus 2019

Telegraaf

'Terugdraaien van hogere energietaks lijkt een loze belofte'

Als het kabinet de flink verhoogde energietaks terugdraait, kost dat wel 1,1 miljard euro, becijfert Michiel Spanjers, fiscalist en voormalige rechterhand van ex-staatssecretaris en minister van Financiën Jan-Kees de Jager in een nieuw wetenschappelijk artikel. Hij vermoedt dat het een loze belofte...

20 augustus 2019

AD (Algemeen Dagblad)

Meest gelezen
Actueel op Taxlive