Elke dag fiscaal nieuws van relevante websites.

Het belastingplan van Menno Snel: doet D66'er zijn naam eer aan?

Zelden wist een staatssecretaris van Financiën zijn belastingplan zo eenvoudig door de Tweede Kamer te loodsen. Toch roept de werkwijze van D66'er Menno Snel ook weerstand op.

12 november 2019

AD (Algemeen Dagblad)

Met spaargeld extra aflossen op je hypotheek: dit levert het op

Spaarrentes zitten veelal dicht tegen het nulpunt aan, maar ook hypotheekrentes zijn de afgelopen maanden fors gedaald. Dit betekent dat het verschil tussen de gemiddelde spaarrente en de gemiddelde hypotheekrente kleiner wordt. Heeft het dan nog zin om spaargeld in te zetten voor extra aflossing op je hypotheek? Kijk je een jaar terug, dan is de gemiddelde hypotheekrente voor 10 jaar vast met ruim 0,6 procentpunt gedaald en die voor 20 jaar vast met liefst 0,8 procentpunt.

12 november 2019

BusinessInsider.nl

Clubs betalen tóch ozb, maar krijgen er subsidie voor terug

VLIJMEN - Heusdense sportclubs moeten gewoon onroerendezaakbelasting (ozb) betalen, er wordt ze niets kwijtgescholden. Maar ze krijgen wel extra subsidie, om de nadelige gevolgen van de privatisering van een aantal sportcomplexen op te vangen. Dik de Joode 12-11-19, 09:47 Bron: BD Delen per e-mail Sluit Heusden gaat een aantal sportvereniging géén vrijstelling geven van onroerendezaakbelasting (ozb).

12 november 2019

BD (Brabants Dagblad)

9 miljoen illegale sigaretten gevonden in Klundert; voor 1,5 miljoen euro aan belasting ontdoken

updateKLUNDERT - Tijdens een controle op een bedrijventerrein in Klundert zijn maandag ongeveer 9 miljoen illegale sigaretten aangetroffen. Daarover is geen accijns- en omzetbelasting betaald. Er is volgens de gemeente voor ruim 1,5 miljoen euro aan belasting ontdoken.

12 november 2019

BN DeStem

Afschaffing BPM-teruggave raakt doelgroepenvervoer fors

Taxibedrijven vrezen voor hun voortbestaan nu ze worden geconfronteerd met tientallen miljoenen euro's aan extra kosten. Dat komt doordat ze niet meer kunnen rekenen op belastingvoordelen bij de aanschaf van nieuwe voertuigen. 'Gemeenten kunnen daardoor mogelijk de rekening niet meer betalen', zegt Hubert Andela, directeur van Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) op BNR.

12 november 2019

BNR Nieuwsradio

'Toeslagensysteem brengt mensen vaak juist in de problemen'

Er is veel mis met het huidige stelsel van toeslagen die mensen via de Belastingdienst krijgen. Vaak krijgen ze meer dan waar ze recht op hebben, en dan moeten ze achteraf geld terugbetalen. En daardoor kunnen ze in financiële problemen komen. Elk jaar leidt dat tot 300.000 dwanginvorderingen. "Dat is uiterst pijnlijk voor voor een stelsel dat juist is bedoeld om huishoudens financieel te ondersteunen", concludeert een groep ambtenaren.

11 november 2019

NOS

Douane-baas: 'Organisatie is vergrijsd'

De Douane wordt geconfronteerd met grote veranderingen. Niet alleen stijgt het aantal te controleren goederen jaar na jaar pijlsnel door de veranderende wereldhandel, ook de Brexit en straks de vergrijzing zetten de dienst onder druk. Algemeen directeur Nanette van Schelven is daarom blij met de extra wervingsacties vanwege Brexit, maar volgens haar is daarmee de kous niet af.Voor het eerst in jaren kan de Douane weer forse wervingsacties opzetten.

11 november 2019

BNR Nieuwsradio

9 tekenen dat je jezelf financieel in de vingers snijdt

Het eind van het jaar nadert, een natuurlijk moment om de balans op te maken. Ook op financieel gebied. Hoe liep het jaar, wat ging goed en wat kan beter? Eerlijk zijn tegen jezelf over geld blijkt lastig. Want dan moet je serieus in kaart brengen hoe het gaat met je inkomsten en uitgaven; plus een overzicht maken van je bezittingen en schulden. Vervolgens moet je bedenken wat belangrijke financiële doelen zijn voor de lange termijn: zoals je pensioen.

9 november 2019

BusinessInsider.nl

Autotaks in Brabant duurder: 'Ik had verwacht dat u dit geweldig zou vinden'

DEN BOSCH - Hoe groot de weerstand ook is, VVD-provinciebestuurder Christophe van der Maat (Mobiliteit en Financiën, VVD) houdt zijn poot stijf: de motorrijtuigenbelasting in Brabant stijgt de komende drie jaar met 2,5 procent per jaar. En ook al blijft onduidelijk waaraan al dat...

9 november 2019

AD (Algemeen Dagblad)

Column: torenhoge lastendruk en een lege schatkist

Ook voor Nederland valt de groeiprognose tegen: in 2020 geen 1,5%, maar 1,3%. Onze mooie tijden van 2%-3% groei lijken definitief voorbij, ook al omdat Nederland economisch sterk afhankelijk is van het wel en wee binnen de EU. Over dat laatste is de Commissie niet optimistisch.Onder de voetDe EU stevent de komende jaren af op een lage groei en er zijn geen signalen die wijzen op een opleving van de Europese economie.

9 november 2019

Telegraaf

Top 10 Eindejaarstips 2019

8 november 2019 Personeel Belasting Pensioen Welke financiële zetten kunt u als ondernemer of dga vóór 1 januari 2020 nog doen om het jaar slim af te sluiten? Check deze 10 uiteenlopende tips. Renate Ekhart E-mail Renate Deel deze pagina 1. Gebruik de vrije ruimte in de werkkostenregeling (WKR) optimaal Keer ook dit jaar vergoedingen en verstrekkingen aan uw werknemers belastingvrij uit tot een bedrag van 1,2% van de loonsom van uw bedrijf.

8 november 2019

De Jong & Laan Beheer

3 redenen om niet bang te zijn voor een recessie in Duitsland

ANALYSE - Is de Duitse economie in een recessie terecht gekomen? Het antwoord komt volgende week donderdag bij de publicatie van de officiële groeicijfers over het derde kwartaal. Voorlopig is de recessiekans behoorlijk groot. De Duitse export staat al langere tijd onder druk, aangezien het land indirect geraakt wordt door de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Tel daarbij op dat de belangrijke auto-industrie het lastig heeft.

8 november 2019

BusinessInsider.nl

Aflossingsvrije hypotheek wordt "hot"

Sinds 2013 moeten starters die een woning kopen en een hypotheek afsluiten een annuïteiten- en/of lineaire hypotheek nemen om nog renteaftrek te kunnen genieten. De doorstromers (huizenbezitters die voor 1 januari 2013 al een hypotheek hadden) kunnen nog een aflossingsvrije hypotheek afsluiten en daar nog renteaftrek van genieten. De afgelopen jaren hebben de banken en de AFM gewaarschuwd voor de aflossingsvrije hypotheken.

8 november 2019

IEX

Dit zijn dé 5 tekenen die je vertellen dat je financiering nodig hebt

Als ondernemer wil je er niet te laat achter komen dat je financiering nodig hebt. Zorg dat je deze vijf tekenen op tijd herkent. Of je als ondernemer nu wilt groeien, stabiliseren of overleven, zonder financiële basis wordt het erg lastig. Door een groot nieuw project, vertrokken personeel of veranderde marktomstandigheden kun je plotseling in de situatie komen dat je snel extra financiering nodig hebt.

7 november 2019

Sprout

Kan je oude hybride auto zomaar naar privé?

Daar zit je dan in je hybride auto uit 2013. In de onderneming gekocht met de belofte van geen bijtelling. En voor 60 maanden. Dat klonk heel lang, dus ja: wie dan leeft, wie dan zorgt. Maar het is inmiddels 2019 en die 60 maanden zijn alweer even voorbij. Wat nu? De aangifte inkomstenbelasting 2018 is opgesteld. Duidelijk is dat de kortingstermijn van 60 maanden toch echt voorbij is. Dan geldt ineens een bijtellingspercentage van 25%.

7 november 2019

Alfa

Meest gelezen
Actueel op Taxlive