Elke dag fiscaal nieuws van relevante websites.

Waarom geeft de Belastingdienst een boete zonder waarschuwing?

Reinout Van Der Heijden25 februari 2021, 16:12 Als gepensioneerde verkoopt u af en toe boeken uit uw Tolkien-verzameling via boekenmarkten. Die stellen als eis dat u bent ingeschreven in de Kamer van Koophandel en beschikt over een btw-nummer. U moet daarom ieder kwartaal btw afdragen. U bent vergeten de ontvangen btw à raison van 13 euro over het laatste kwartaal van 2019 aan de Belastingdienst te betalen. In februari 2020 kreeg u een aanslag van de Belastingdienst van 63 euro.

25 februari 2021

Volkskrant

Politieke standpunten over de AOV voor zzp'ers

25 februari, 2021 Politieke standpunten over de AOV voor zzp'ers De Tweede Kamerverkiezingen 2021 staan om de hoek. Woensdag 17 maart is het aan jou om te stemmen op een politieke partij. Voor jou als zzp'er is het belangrijk om je goed te verdiepen in de standpunten en belangrijke onderwerpen rondom ondernemerschap.  Afgelopen kabinetsperiode stonden thema's rondom zelfstandigheid al regelmatig in de belangstelling.

25 februari 2021

FNV Zelfstandigen

Vaste contracten voor 60.000 Italiaanse maaltijdkoeriers na ingreep Justitie

Vier maaltijdbezorgbedrijven moeten in Italie 60.000 koeriers in vast dienstverband aannemen. Bovendien moeten ze 733 miljoen euro boete betalen wegens overtreding van de gezondheids-en veiligheidsnormen op het werk. © ANP/HH Italiaanse maaltijdkoeriers worden voortaan beter beschermd tegen uitbuiting. Het gaat om de Italiaanse afdelingen van de internationale bedrijven Just Eat, Uber Eats, Glovo en Deliveroo. Tegen zes werkgevers is onderzoek ingesteld.

24 februari 2021

MSN

'Ondernemers zijn geen zakkenvullers'

"Samen met mijn vrouw heb ik een schoenenwinkel in de Achterhoek. Net als vele andere ondernemers moeten we knokken voor onze boterham. Het stoort me dan ook enorm dat ondernemers vaak als zakkenvullers worden gezien. Hoe kunnen we dit veranderen?",:"Van dat vooroordeel wil ik graag af. Onze bedrijven, van mkb en familiebedrijf tot de grote multinationals, zijn de motor van onze welvaart. Door en in bedrijven wordt ons geld verdiend.

24 februari 2021

Telegraaf

Wat levert een tweede huis op?

Heerlijk natuurlijk, je vrije tijd doorbrengen in je eigen vakantiehuis. Maar schiet je er financieel ook iets mee op? Volgens Second Home beschouwt maar liefst driekwart van de mensen die een tweede huis kopen het huis als investering. Ze willen hun vakantiehuis verhuren om rendement te behalen. Spaargeld op de bank levert niets op, dus zo'n gekke gedachte is dat niet. De markt springt hierop in.

24 februari 2021

PlusOnline

Net AOW? Zo beperk je de schade bij de belastingaangifte

Veel gepensioneerden schrikken van hun eerste aangifte als AOW'er: ze moeten ineens een flink bedrag aan belasting betalen. Hoe kan dat? De eerste belastingaanslag na hun pensioen is voor de meeste AOW'ers een domper. Ze krijgen geen geld terug, maar moeten betalen. Niet zelden gaat het ook nog om een flink bedrag. Alex van Scherpenzeel, beleidsmedewerker van ouderenbond ANBO: "Wij horen vaak van onze leden dat zij na hun pensionering verrast worden door de Belastingdienst.

24 februari 2021

PlusOnline

De belangrijkste aftrekposten voor de aangifte over 2020 op een rij

Het is misschien wel de meest uitgestelde klus van het jaar: de belastingaangifte. Met deze tips en onze handige checklist haal je in een mum van tijd alles eruit wat erin zit. Tips bij de aangifte Als je digitaal aangifte doet: De DigiD-inlogcode. Kwijt, nog niet aangevraagd of vergeten? Je kunt een nieuwe aanvragen via www.digid.nl. Voor het inkomen en vermogen: Jaaropgaven van het jaar waarover je aangifte doet. Overzicht van ontvangen partneralimentatie.

24 februari 2021

PlusOnline

Vereenvoudiging regeling leasefiets

De al eerder aangekondigde vereenvoudiging van de regeling voor de fiets van de zaak is ingevoerd per 1 januari 2020.  Bijtelling en fiets van de zaak De werknemer met een door de werkgever ter beschikking gestelde fiets krijgt te maken met een bijtelling van 7% van de waarde van de fiets.  Daarbij moet worden uitgegaan van de consumentenadviesprijs van de fabrikant. Een fiets van de zaak is ook mogelijk in combinatie met een auto van de zaak.

24 februari 2021

Abab

Poppodia hekelen hoge btw voor online concerten: 'Extreem zuur'

Poppodia die nog een beetje omzet binnen willen harken door concerten tegen betaling te streamen, komen van een koude kermis thuis. Dat is al geen vetpot, maar ze zijn ook nog eens verplicht om daar een hoger btw-tarief voor te rekenen. Voor normale liveoptredens, of het nu theater is of een popconcert, geldt dat over de ticketprijs het lage btw-tarief van 9 procent in rekening gebracht mag worden.

24 februari 2021

RTL Nieuws

Kunt u uw personeel belastingvrij laten testen en vaccineren?

24 februari 2021 Coronavirus Belastingvrijstelling Werkgevers kunnen hun personeel belastingvrij laten testen op corona. Als uw personeel in aanmerking komt voor het coronavaccin, kunt u ook de eventueel hiermee samenhangende kosten belastingvrij vergoeden. Daarmaast kunt u, onder voorwaarden, een vergoeding krijgen voor de in opdracht van het bedrijf uitgevoerde testen.

24 februari 2021

De Jong & Laan Beheer

Splitsingsvrijstelling overdrachtsbelasting bij beleggingsvennootschappen

De casus Broer en zus bezitten elk 50% van de aandelen in X bv, die alle aandelen houdt in een zogenoemde onroerendezaakrechtspersoon (vastgoed bv). Door een splitsing van X BV ontstaan twee nieuwe vennootschappen, bv A en bv B. Broer krijgt alle aandelen in bv A en zus in bv B. De betrokken vennootschappen (X bv, bv A en bv B) oefenden geen actieve werkzaamheden uit.

24 februari 2021

Baker Tilly Berk

Openbaar maken inkomens helpt belastingontduiking en loondiscriminatie te verminderen

Jonge autospotters op jacht naar supercars in 't Gooise Laren.Beeld Joris van Gennip Weet u wat uw buren verdienen? In Finland, Noorwegen en Zweden weten ze dat wel. Daar kun je achter je computer de belastingaangiftes van je buren bestuderen. Zodoende komen de Noord-Europeanen er niet alleen achter wat het maandsalaris is van hun buurman is, maar ook hoeveel belasting de buurvrouw over haar erfenis betaalt. Het openbaar maken van salarissen wordt vaak gezien als iets negatiefs.

23 februari 2021

Volkskrant

Verkiezingen en belastingrecht

February 23, 2021 Verkiezingen en belastingrechtHet belastingrecht is van oudsher een middel van onze overheid om inkomen te herverdelen, gedrag te stimuleren en ongewenst gedrag te voorkomen. Daarnaast is het belastingrecht het middel bij uitstek voor inkomende geldstromen voor de overheid. Maar de last moet wel eerlijk worden verdeeld. Als partijen het ergens over eens zijn in hun verkiezingsprogramma's dan is het eerlijkheid. Dat willen ze allemaal. mr.

23 februari 2021

MTH

Nu toeslaan met hypotheek nu rentes stijgen?

"De rentes op de kapitaalmarkt stijgen al twee maanden, maar tot nu toe steeg de hypotheekrente niet mee. Toch worden kleine stijgingen zo langzamerhand verwacht, waarschuwt adviesgroep Van Bruggen. Moet je nu in actie komen om te profiteren van de lage rente?",:"Hoe hard stijgt de rente eigenlijk?Over het geheel genomen ziet de Van Bruggen Adviesgroep nog vooral dalingen. Maar: er worden tegelijkertijd ook meer kleine stijgingen gesignaleerd.

23 februari 2021

Telegraaf

Fiscale reminders maart 2021

Iedere maand brengt ABAB u op de hoogte van fiscale aandachtspunten en tips. In maart 2021 vragen deze zaken uw aandacht: Omzetbelasting Loonbelasting WOZ-beschikking Fiscale eenheid vennootschapsbelasting Geruisloze inbreng Ruisende inbreng Voorlopige aanslag  Jaaraangifte omzetbelasting 2020 of maandaangifte februari 2021  Uiterlijk 31 maart 2021 moet u, in het geval van jaaraangifte, de aangifte omzetbelasting doen over 2020.

23 februari 2021

Abab

Meest gelezen
Actueel op Taxlive