Elke dag fiscaal nieuws van relevante websites

Tweede reeks STAP-budget bereikt 44.000 mensen

Nieuwsbericht | 20-05-2022 | 14:37Het tweede aanvraagtijdvak voor het STAP-budget genoot opnieuw grote belangstelling. Uit de voorlopige cijfers blijkt dat een kleine 44.000 mensen met behulp van STAP kunnen beginnen aan een opleiding of cursus. Het gemiddelde subsidiebedrag lag rond de 800 euro. Net als bij het eerste aanvraagtijdvak is er zowel op opleidingsniveau als leeftijd gespreid gebruik gemaakt van het budget.

20 mei 2022

Ministerie van Sociale Zaken

Zwitsers bankgeheim versoepeld bij vermoeden van terrorismefinanciering

Een volgende barst in het Zwitsers bankgeheim: de regering wil met een wetswijziging de federale inlichtingendienst toegang geven tot gegevens en transacties van Zwitserse banken als er een vermoeden is van financiering van terroristische, extremistische en spionageactiviteiten. Dat heeft het ministerie van Defensie bekendgemaakt.

19 mei 2022

NOS

Dga en werkruimte thuis: hoe zit dat fiscaal?

De afgelopen jaren is het gebruikelijker geworden om vanuit huis te werken. Voor werknemers zijn er duidelijke regelingen wat betreft kostenvergoedingen. Voor een dga kunnen de fiscale consequenties van een kantoor of werkruimte aan huis wat ingewikkelder zijn. Werkruimte Om de fiscale gevolgen te kunnen analyseren, moet eerst worden vastgesteld of een thuiskantoor kwalificeert als zogenoemde 'werkruimte'.

19 mei 2022

Baker Tilly Berk

3 topics van fiscale rechtsbescherming die anders kunnen en moeten

Verbeterpunt 1. Verkleining van je beslagvrije voet Iets wat bedoeld is om je te voorzien van het allerminste kan je ontnomen worden. Als dit je overkomt moet je zien rond te komen van 81% van het bijstandsbedrag. Het enige wat ervoor nodig is is dat je wordt bestempeld als 'notoire wanbetaler'. Dit kan gebeuren als je ten minste één aanslag niet betaald hebt, je twee maanden te laat bent met het betalen ervan en in aanmerking komt voor uitstel of kwijtschelding.

18 mei 2022

Mr. Online

Belastingcode voor multinationals is 'stap in goede richting', zeggen experts

VNO-NCW Veertig grote Nederlandse bedrijven beloven meer transparantie over hun fiscale gedrag. Experts zijn voorzichtig optimistisch. Het lijkt even wennen: multinationals die vrijwillig openheid van zaken geven over hun wereldwijde belastingafdracht, hun financiële structuren en de fiscale voordelen die ze genieten. Toch is dat precies wat veertig grote Nederlandse bedrijven woensdag beloofden bij het ondertekenen van een gezamenlijke belastingcode.

18 mei 2022

NRC

Groei Nederlandse economie valt stil, stagnatie in eerste kwartaal

In de eerste drie maanden van dit jaar is de economie niet gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zojuist bekendgemaakt. Het waren drie woelige maanden, met in januari nog een harde lockdown in veel sectoren zoals winkels, cultuursector, horeca en contactberoepen. Eind januari mocht veel weer open tot 22.00 uur, en vanaf eind februari waren de normale openingstijden weer van kracht. Toen verviel ook de anderhalvemeter-regel.

17 mei 2022

NOS

Reinier Wolters (Citius Advocaten) over een ontslagzaak

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarmee heeft u Citius overtuigd dat u de juiste persoon bent voor het kantoor? Het gaat om zowel een zakelijke als een persoonlijke match. Een fijne samenwerking in een prettige werkomgeving vinden wij erg belangrijk. Dat dit goed zou passen konden we goed inschatten omdat we elkaar al een tijdje kennen. Thea Vlot (partner arbeidsrecht) was zelfs ooit mijn patroon. Zakelijk is er ook een goede match.

17 mei 2022

Mr. Online

Huidige reiskostenvergoedingen onder de loep

16 mei 2022 Belasting Het ministerie van Financiën gaat dit jaar, 2022, nog onderzoek doen naar de reiskostenvergoedingen van werknemers. Dit blijkt uit antwoord op Kamervragen over de invloed van de gestegen brandstofprijzen op het woon-werkverkeer. Reiskostenvergoeding in CAO Bekend is dat een reiskostenvergoeding voor het woon-werkverkeer in 51 van de 98 grootste CAO's is opgenomen. De vergoeding ligt vaker op of boven, dan onder de vrijgestelde vergoeding van € 0,19 per kilometer.

16 mei 2022

De Jong & Laan Beheer

Is jouw meewerkende partner verplicht verzekerd?

Is jouw meewerkende partner verplicht verzekerd? Als jouw partner in jouw eenmanszaak of VOF werkt, komt de vraag aan de orde of jouw partner verplicht verzekerd is voor de werknemersverzekeringen. Het antwoord is afhankelijk van de vraag of er sprake is van een dienstbetrekking. Meer artikelen Dienstbetrekking Jouw partner is verplicht verzekerd voor werknemersverzekeringen als hij of zij werkt in dienstbetrekking bij jouw eenmanszaak of VOF.

16 mei 2022

MTH

Kind in de schulden: wat nu?

Je zoon of dochter in financiële nood: zelfs als je kind volwassen is, krijg je daar als ouder slapeloze nachten van. Je wilt helpen, maar hoe pak je dat aan? Zeven vragen en antwoorden. 1. Ben ik aansprakelijk voor schulden van mijn ­volwassen kind? Ouders zijn verantwoordelijk voor de verzorging en opvoeding van hun kinderen; ze hebben onderhoudsplicht. Dat geldt tot het kind 18 jaar wordt en de ­volwassenheid begint.

16 mei 2022

PlusOnline

Vraag van de week: Delen bij samenwonen

Na een scheiding heb ik weer een nieuwe relatie met wie ik wil gaan samenwonen in mijn woning. De woning en de hypotheek staan op mijn naam. Omdat ik het belangrijk vind dat mijn nieuwe vriendin in de woning kan blijven wonen als ik er niet meer ben, wil ik nu de woning en de hypotheek voor 50% op haar naam zetten. Waar moet ik aan denken? Het siert u dat u dat u wilt delen met uw nieuwe partner, maar verstandig is het niet.

16 mei 2022

PlusOnline

De Jong & Laan kiest voor horizontaal toezicht

4 mei 2022 We hebben ervoor gekozen een fiscaal dienstverlenersconvenant horizontaal toezicht te sluiten met de Belastingdienst, een samenwerkingsmodel waar transparantie en vertrouwen de basis is. Bent u benieuwd wat dit voor u betekent? Lees dan verder! Wat is horizontaal toezicht? Horizontaal toezicht is een vorm van samenwerking tussen de Belastingdienst, ons en onze klanten.

16 mei 2022

De Jong & Laan Beheer

Doek valt voor Belastingwinkel

Vergrijzing, vrijwilligers die afhaken en een gebrek aan nieuwe aanwas zijn oorzaak van de beslissing van Stichting Belastingwinkel Eindhoven. Maar het coronavirus heeft de noodlijdende stichting ook een nekslag toegebracht, weet voorzitter Jos Teklenburg. "We zijn normalerwijze altijd vrijwel het hele jaar door open geweest om mensen te helpen met hun aangiftes, aanvragen voor toeslagen en bezwaren.

14 mei 2022

Nu.nl

We kunnen iets doen aan het overbieden op huizen, dat starters buitenspel zet

Voor huizenkopers is er op dit moment weinig positiefs te melden. Zoals bekend drijft de praktijk van het overbieden de prijs tot ongekende hoogte op. Die stijging pakt voor alle kopers desastreus uit, maar in het bijzonder voor mensen die een eerste woning willen kopen...

14 mei 2022

Trouw

Meest gelezen
Actueel op Taxlive