De Belgische minister van Financiën Alexander de Croo meldt dat er een fiscaal akkoord is overeengekomen met Nederland. De afspraak is dat grensarbeiders die moeten thuiswerken zullen worden belast door het land waarin zij werken. Dit om te voorkomen dat deze groep werkenden negatieve fiscale gevolgen gaat ondervinden ten gevolge van de coronacrisis.

Dat schrijft de Telegraaf. Normaal moeten grenswerkers belasting betalen in het land waar ze ook daadwerkelijk werken. Door het thuiswerken zouden mensen die normaal gesproken net over de grens in België werken en in Nederland wonen, ineens in Nederland inkomstenbelasting moeten gaan betalen in plaats van in België. Om deze fiscale verwarring te voorkomen hebben beide landen besloten tot deze maatregel.

De regeling geldt voor nu tot en met 31 mei, maar kan indien nodig worden verlengd, zo valt in de Nederlandse krant te lezen. Het Belgische dagblad het Laatste Nieuws meldt dat er in het akkoord ook specifieke bepalingen zijn voorzien rond de belastbaarheid van de tijdelijke werkloosheidsuitkering door corona.

Bron: Telegraaf

Dossiers: Corona

Rubriek: Internationaal belastingrecht

Informatiesoort: Nieuws

  672
Gerelateerde artikelen