Prinsjesdag 2022

In dit dossier vindt u alle relevante berichten, artikelen en columns bij elkaar over het Belastingplan 2023 en andere fiscale plannen.

Lees meer

Box 3

Dit dossier bevat een overzicht van alle nieuws- en achtergrondartikelen over het rechtsherstel box 3 en de plannen om te komen tot een nieuw box 3-stelsel. Het dossier is samengesteld in samenwerking met de redactie van Fiscaal Advies en wordt regelmatig geactualiseerd.

Lees meer

Prinsjesdag 2021

In dit dossier vindt u alle relevante berichten, artikelen en columns bij elkaar over het Belastingplan 2022 en andere fiscale plannen.

Lees meer

Dossier Corona

Vanwege het coronavirus heeft het kabinet noodmaatregelen genomen om getroffen ondernemers en organisaties te ondersteunen in crisistijd. Deze maatregelen zijn zeer divers en strekken zich uit over alle werk- en rechtsterreinen van bedrijven en organisaties.

Meer lezen

Prinsjesdag 2020

In dit dossier vindt u alle relevante berichten, artikelen en columns bij elkaar over het Belastingplan 2021 en andere fiscale plannen.

Lees meer

Prinsjesdag 2019

In dit dossier vindt u alle relevante berichten, artikelen en columns bij elkaar over het Belastingplan 2020 en andere fiscale plannen.

Lees meer

Prinsjesdag 2018

In dit dossier vindt u alle relevante berichten, artikelen en columns bij elkaar over het Belastingplan 2019 en andere fiscale plannen.

Lees meer

Prinsjesdag 2017

In dit dossier vindt u alle relevante berichten, artikelen en columns bij elkaar over het Belastingplan 2018 en andere fiscale plannen.

Meer lezen

Prinsjesdag 2016

Het Belastingpakket 2017 bestaat uit de volgende zes wetsvoorstellen: Belastingplan 2017, Overige fiscale maatregelen 2017, Fiscale vereenvoudingswet, Uitfasering pensioen in eigen beheer Rijksmonumenten en scholingsaftrek en Energiebelasting laadpalen. In dit dossier vindt u alle relevante berichten, artikelen en columns bij elkaar over het Belastingplan 2017 en andere fiscale plannen

Meer lezen

Prinsjesdag 2015

Op dinsdag 15 september 2015 is het weer Prinsjesdag. Het Belastingpakket bestaat dit jaar uit de volgende vijf wetsvoorstellen: het Belastingplan 2016, Overige fiscale maatregelen 2016, de Wet vrijstelling uitkeringen Artikel 2-Fonds, de Wet tegemoetkomingen loondomein en de Wet implementatie wijzigingen Moederdochterrichtlijn 2015. In dit dossier vindt u alle relevante berichten, artikelen en columns bij elkaar over het Belastingplan 2016 en andere fiscale plannen.

Meer lezen

Prinsjesdag 2014

Traditiegetrouw maakt het kabinet op Prinsjesdag de plannen voor het komende jaar bekend. Een grote herziening van het belastingstelsel laat nog even op zich wachten. Desalniettemin is de verwachting dat er toch een aanzienlijk pakket aan maatregelen voor volgend jaar gepresenteerd gaat worden. Niet in de laatste plaats omdat het kabinet - in tegenstelling tot de afgelopen jaren - door de voorzichtige economische groei wat extra geld te besteden heeft. In dit dossier staat alle relevante informatie bij elkaar over het Belastingplan 2015 en andere fiscale plannen.

Meer lezen

Prinsjesdag 2013

De crisis is nog niet voorbij. Ook dit jaar worden op Prinsjesdag forse bezuinigingen bekendgemaakt. De fiscale plannen bevatten maatregelen die iedereen in Nederland zullen raken. Van burger tot grote onderneming en van lage tot hoge inkomens. Ook werkgevers en werknemers worden niet ontzien. In dit dossier vindt u alle relevante berichten, artikelen en columns bij elkaar over het Belastingplan 2014 en andere fiscale plannen. 

Meer lezen

Prinsjesdag 2012

Traditiegetrouw worden op Prinsjesdag de plannen van het kabinet voor het komende jaar aangeboden aan de Tweede Kamer. Dit jaar is het Belastingplan 2013 opgemaakt door een demissionair kabinet. Daar waar in andere jaren de plannen met vaak wat lichte wijzigingen zonder al teveel moeite de eindstreep haalden, is dat nu nog maar de vraag. Het zal voor een groot deel afhankelijk zijn van de kabinetsformatie. In dit dossier vindt u alle relevante berichten, artikelen en columns bij elkaar over het Belastingplan 2013 en andere fiscale plannen.

Meer lezen