In België kan iedereen het op een akkoordje gooien met de fiscus. Ondernemers, maar ook werknemers, studenten en gepensioneerden kunnen bij de Belgische fiscus, de FOD Financiën, terecht met een verzoek om afspraken te maken over hun belastingaangifte. Er is zelfs een speciale website voor in het leven geroepen: www.ruling.be.

"Sinds 1 januari 2005 is de speciale rulingdienst van kracht in ons land, maar nog maar weinig mensen hebben weet van de service. Nu worden er zo'n 1.000 beslissingen per jaar afgeleverd, waarvan een vijfde voor particulieren", zegt professor in het belastingrecht Elly Van de Velde op de Vlaamse Radio 1.

"Pas op, de rulingdienst is geen gratis adviseur", waarschuwt Van de Velde. "Het is de bedoeling dat je met concrete vragen stapt naar de dienst. Maar je krijgt vaker een positief antwoord terug dan een negatief, dus het is zeker de moeite om eens na te kijken", aldus de Vlaamse fiscaliste.

In een aflevering van de 'Universiteit van Vlaanderen' praat zij 20 minuten lang over dit onderwerp onder de titel 'Mag iedereen het op een akkoordje gooien met de fiscus? 

Bron: Radio 1

Rubriek: Bronbelasting, Internationaal belastingrecht

Informatiesoort: Nieuws

  913
Gerelateerde artikelen