Mr. V.C. (Victor) Langenburg (1992) werkt bij de fiscale procespraktijk van Jaeger Advocaten-belastingkundigen te Amsterdam, waar hij betrokken is bij zowel de fiscale procedures als wel als de (fiscale) fraudezaken. Hij heeft aan de UvA de bachelor Rechtsgeleerdheid gevolgd en de Master Fiscaal Recht en Master Strafrecht afgerond. Victor is lid van de NOvA en de Vereniging voor Belastingwetenschap.

Artikelen van Victor Langenburg

Columns
De (lastig te bepalen) grens tussen belastingcontrole en fiscale opsporing

Waar er bij controle moet worden meegewerkt door de belastingplichtige, geldt dit niet bij opsporing van een strafbaar feit. In Nederland is het namelijk zo geregeld dat een verdachte niet hoeft mee te werken aan zijn eigen veroordeling. Opsporingsbevoegdheden kunnen uitsluitend worden ingezet als er een verdenking is ontstaan. Een belangrijke vraag is waar de grens ligt tussen controle en opsporing.

29 juli 2021 154
Columns
Wel of niet aangeven? Een keuze met consequenties

Bij het doen van belastingaangifte kun je in onzekerheid verkeren over verschillende onderwerpen. Sommige mensen twijfelen echter niet maar weifelen. Zij stellen zich bij de openbaring van hun inkomsten namelijk bloot aan strafrechtelijke vervolging. In deze column zal ik ingaan op zowel de twijfelaars als de weifelaars.

26 april 2021 162