Vanaf 1 januari 2014 stuurt de Belastingdienst geen Aangiftebrief omzetbelasting meer. De acceptgiro bij de aangiftebrief verdwijnt ook. Dit gebeurt al in december 2013.
De belastingplichtige moet voortaan zelf in de gaten houden dat men op tijd aangifte omzetbelasting doet en betaalt. Wanneer dit is kan de belastingplichtige zien in het beveiligde gedeelte van de internetsite van de Belastingdienst. Hier vindt men ook het betalingskenmerk.
 
Overzicht belangrijke gegevens
 
Om de overgang makkelijker te maken stuurt de Belastingdienst begin januari 2014 een overzicht met de volgende gegevens toe:
  • aangiftetijdvakken
  • uiterste inlever- betaaldatums
  • betalingskenmerken

Herinnering per e-mail

Het is mogelijk per e-mail een bericht te ontvangen om eraan te worden herinnerd dat men aangifte moet doen. Ga naar het beveiligde gedeelte van de internetsite van de Belastingdienst en vul bij de gebruikersinstellingen het e-mailadres in en vink aan dat men een e-mailbericht wil ontvangen.

Gratis SMS-alert voor starters

Starters kunnen gebruik maken van een gratis sms-alert. Meer informatie over de sms-alert voor starters vindt men op www.belastingdienst.nl/starters. Ook kan men zich aanmelden voor deze gratis service door het btw-nummer en mobiele telefoonnummer te mailen naar [email protected].
 
 

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Omzetbelasting

0

Gerelateerde artikelen