De Belastingdienst heeft de ‘Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens bij de aangifte loonheffingen 1e halfjaar 2023’ gepubliceerd met uitleg over fouten in de werknemersgegevens waarvoor de werkgever een foutenrapport kan ontvangen. Tevens is de ‘Gegevensspecificaties aangifte loonheffingen 2023’ gepubliceerd.

De Belastingdienst kan bij de geautomatiseerde controle van de aangifte loonheffingen fouten in de werknemersgegevens constateren die niet tot een weigering van de aangifte leiden. In dat geval krijgt de werkgever een foutenrapport ‘Foutmeldingen werknemersgegevens’.

In dit foutenrapport staat informatie over het type fout met een korte omschrijving en een instructie om de fout te herstellen en in het vervolg te voorkomen. De werkgever moet deze fouten herstellen. De digitale brochure ‘Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens 1e halfjaar 2023’ is te downloaden op de website van de Belastingdienst.

Gegevensspecificaties

In de brochure ‘Gegevensspecificaties aangifte loonheffingen 2023’ staan alle eisen waaraan het aangiftebericht moet voldoen en waarop de Belastingdienst en UWV het aangiftebericht controleren. 

De specificaties 2023 gelden niet voor losse correcties over ‘oude jaren’ (2017 tot en met 2022) die de werkgever in 2023 instuurt. Voor deze correcties blijven de specificaties en ingerichte controles gelden van het desbetreffende jaar. 

Ook deze brochure is te downloaden op de website van de Belastingdienst.

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Salarisadministratie, Loonbelasting, Premieheffing

82

Gerelateerde artikelen