Als een dga met een oudedagsverplichting (ODV) overlijdt terwijl de ODV-termijnen al zijn ingegaan, gaat het recht op de resterende ODV-termijnen over op de erfgenamen. Maar hoe zit het met de laatste ODV-termijn voorafgaand aan het overlijden van de ODV-gerechtigde? Deze specifieke vraag beantwoordt het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen (CAP) van de Belastingdienst in een nieuwe Vraag & Antwoord.

De vraag luidt of de laatste ODV-termijn voorafgaand aan het overlijden naar evenredigheid moet worden toegedeeld aan de overleden ODV-gerechtigde en zijn erfgenamen.

Het CAP laat weten dat bij overlijden terwijl de ODV-termijnen al zijn ingegaan, alleen het recht op de nog niet uitgekeerde ODV-termijnen overgaat op de erfgenamen (natuurlijke personen). De erfgenamen krijgen geen recht op (een evenredig deel van) de ODV-termijnen die voor het overlijden al zijn uitgekeerd aan de overleden ODV-gerechtigde.

De nieuwe V&A over de overgang van het recht op de resterende ODV-termijnen na overlijden, bevat twee voorbeelden ter verduidelijking.

Lees ook het thema De uitfasering van het pensioen in eigen beheer.

Bron: Avanzer Nieuws

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Pensioenen, Inkomstenbelasting, Loonbelasting

19

Gerelateerde artikelen