Een inmiddels veroordeelde mensensmokkelaar heeft in twee jaar tijd een 'omzet' behaald van bijna 182.000 euro waarover hij ruim 78.000 euro belasting had moeten betalen plus nog een paar duizend euro aan inkomensafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet. Dat blijkt uit een belastingzaak bij Rechtbank Zeeland-West-Brabant.

Dat meldt RTL Nieuws. De crimineel smokkelde in 2014 en 2015 mensen vanuit Italië, Oostenrijk en Hongarije. Hij werd gepakt en veroordeeld. De mensensmokkelaar had bovendien nagelaten om zijn inkomsten op te geven waarna hij van de Belastingdienst flinke naheffingen in zijn brievenbus kreeg.

De belastinginspecteur heeft van zijn inkomsten een schatting gemaakt op basis van een rapport van de Koninklijk Marechaussee. Uit dat rapport bleek dat de smokkelaar per gesmokkelde persoon uit Italië gemiddeld 600 euro 'omzet' boekte. Voor Oostenrijk en Hongarije lag het tarief met gemiddeld 800 euro per persoon wat hoger.

Met 33 auto's vanuit Italië en 56 vanuit Oostenrijk en Hongarije komt de totale omzet op 323.000 euro voor de twee jaren. Veel hoger dus dan het belastbare inkomen, maar dat komt omdat de crimineel ook rekening mocht houden met 'bedrijfskosten' zoals de auto's en de vergoedingen voor ronselaars en regelaars.

De rechtbank vond de schatting van de inspecteur aannemelijk maar verminderde wel de vergrijpboetes, aldus de nieuwssite.

Bron: RTL Nieuws

Rubriek: Fiscaal bestuurs(proces)recht, Invordering, Strafrecht

Informatiesoort: Nieuws

  290
Gerelateerde artikelen