Ondernemers die getroffen zijn door de Russische boycot hebben zeer beperkt gebruik gemaakt van de mogelijkheid voor een aanpassing van hun voorlopige belastingaanslag.
Inmiddels hebben ongeveer 125 werknemers werktijdverkorting gekregen. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken woensdag bekendgemaakt.
 
Vanaf 1 januari is nieuw budget beschikbaar, waardoor telers die met overschotten zitten vergoedingen kunnen aanvragen voor in totaal 9700 ton appelen en peren en 24.650 ton tomaten, wortelen, paprika's, komkommers en augurken.
 
,,De nieuwe maatregelen helpen agrarische ondernemers ook de komende periode om hun groenten en fruit bijvoorbeeld via de voedselbank een goede, sociale bestemming te geven'', aldus Dijksma.
 
De staatssecretaris laat daarbij weten in januari een plan te presenteren om nieuwe afzetmarkten aan te boren voor Nederlandse groenten en fruit. Ook bezoekt zij de Grüne Woche in Berlijn om het Nederlandse product te promoten. En in februari is Nederland partnerland tijdens de Biofach in Neurenberg, de grootste biologische beurs ter wereld.
 
Behalve de Europese steun, treft de Nederlandse overheid zelf ook maatregelen om de pijn te verzachten van het wegvallen van Rusland als exportmarkt en de daaruit voortkomende prijsdalingen in de sector. Vorige week werd bijvoorbeeld een speciale garantieregeling voor bedrijfsfinanciering aangekondigd.

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

0

Gerelateerde artikelen