Het bleef spannend tot het allerlaatste moment, maar nu is dan toch de winnaar bekend. Fiscalist Coen Maas heeft de Stevensprijs 2017 gewonnen. De prijs, een cheque ter waarde van € 2.000 en een bronzen beeld van kunstenares Babke Moelee, werd uitgereikt door content director Rimco Spanjer van Wolters Kluwer Nederland.

Stevensprijs

De Stevensprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de jonge fiscale auteur die er het best in slaagt moeilijke fiscale materie op een eenvoudige en heldere manier weer te geven. De prijs is eind 2014 ingesteld ter gelegenheid van het afscheid van Leo Stevens als hoofdredacteur van Vakstudie Nieuws. De genomineerden voor de Stevensprijs 2017 waren Coen Maas (Universiteit Leiden, Wetenschappelijk Bureau van de Hoge Raad), Tirza Cramwinckel (Universiteit Leiden, Stibbe) en Mats Cornelisse (De Brauw Blackstone Westbroek).
 
Rimco Spanjer, Content Director van Wolters Kluwer Legal & Regulatory Nederland over de Stevensprijs: "Ik ben trots op het feit dat we de Stevensprijs hebben en dat ik die mag uitreiken. Jonge auteurs zijn van groot belang voor onze toekomst, niet alleen van die van Wolters Kluwer, ook voor de samenleving als geheel."

Gepassioneerd betoog

Leo Stevens hield tijdens de uitreiking een gepassioneerd betoog: "De uitdaging is innovatieve mogelijkheden in kaart te brengen die ten goede komen aan het maatschappelijke welzijn in de nabije en verdere toekomst," aldus Stevens. "Het is met name van belang dat jonge fiscalisten daarmee bezig zijn, want zij gaan het meest over de toekomst. Zij moeten zich gemotiveerd voelen de fiscale mogelijkheden − liefst zo toegankelijk mogelijk – aan de beleidsmakers te presenteren en met hen een constructieve dialoog aangaan."
 
Stevens hoopt van ganser harte dat alle genomineerden voor de Stevensprijs, maar ook degenen voor wie zij een voorbeeldfunctie vervullen, de voortrekkers zullen blijven in een verfrissend en vernieuwend fiscaal debat. "Genomineerd zijn is een grote verdienste die jullie zelf helemaal hebben waargemaakt," spreekt hij Tirza, Coen en Mats toe. Hij is oprecht onder de indruk van hetgeen zij nu al hebben gepresteerd en de verwachtingen die zij daarmee voor de toekomst hebben gewekt.

Winnaar Coen Maas

Uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn. Die eer komt ditmaal Coen Maas toe. Hij is na Madeleine Merkx en Isabella de Groot de derde winnaar van de Stevensprijs. De jury, bestaande uit prof. dr. Stan Stevens, voorzitter mr. Jacques Overgaauw, prof. dr. Allard Lubbers en mr. drs. Jeroen Knuist, was zeer te spreken over de diversiteit van ingewikkelde fiscale kwesties die Coen behandelde in FED. Uit meerdere voorbeelden blijkt dat Coen "de breedte heeft die de winnaar van de Stevensprijs kenmerkt".
Foto van links naar rechts: Leo Stevens, Coen Maas en Rimco Spanjer

Eerste reactie

Dat hij als winnaar uit de bus komt, is voor Coen een complete verrassing. "Je hoopt het wel, maar de andere genomineerden schrijven net zo goed prachtige stukken die ik zelf met veel plezier lees. De Stevensprijs zie ik als een enorme blijk van waardering en een stimulans om door te gaan met publiceren ook op de momenten van twijfel, frustratie en wanneer je je afvraagt of je publicaties er wel toe doen." 
 

 

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

38

Gerelateerde artikelen