VNO-NCW en MKB-Nederland leveren commentaar op de wetsvoorstellen uit het pakket Belastingplan 2019. Ten aanzien van het wetsvoorstel Wet bronbelasting 2020 betreft het technisch commentaar, aangezien het kabinet heeft aangekondigd onderdelen uit dit wetsvoorstel opnieuw te zullen wegen. De organisaties zullen aanvullend commentaar naar de Kamer sturen, mocht het kabinet tot andere voorstellen komen. VNO-NCW en MKB-Nederland leveren commentaar op onder meer de volgende voorstellen:

Het kabinet is van plan om excessief lenen bij de eigen vennootschap te ontmoedigen. Op dit moment heeft de Belastingdienst al de bevoegdheid om de zakelijkheid van leningen, welke door de bv worden verstrekt aan de dga, ter discussie te stellen. VN)-NCW en MKB-Nederland gaan ervan uit dat dit ook in de praktijk gebeurt, zodat van excessief lenen van de eigen bv eigenlijk geen sprake zou moeten zijn. Zij zien daarom de noodzaak van deze voorgenomen wettelijke beperking niet in.

Over de inperking van de 30%-regeling vragen de organisaties of er een analyse is gemaakt van de negatieve maatschappelijk effecten van het versoberen van de 30%-regeling van 8 naar 5 jaar? Wat betekent de inperking van de 30%-regeling voor het aantrekken van investeerders, de mogelijkheid voor werkgevers om buitenlands talent aan zich te binden, en de impact op innovatie in Nederland?

VNO-NCW en MKB-Nederland stellen tien vragen over het vervallen van de afdrachtvermindering voor fbi’s in de dividendbelasting. Zij willen weten hoe het kabinet aankijkt tegen alternatieven en of het kabinet bereid is om een overgangsmaatregel in te voeren.

VNO-NCW is zeer kritisch over de cfc-maatregel. Zij maken zich zorgen over de reikwijdte van de voorgestelde CFC regels.

Lees het hele commentaar.

Bron: VNO-NCW en MKB-Nederland

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

Dossiers: Prinsjesdag 2018

3

Gerelateerde artikelen