Het kabinet verschuilt zich achter bureaucratische regeltjes om meer dan een miljoen spaarders niet te hoeven compenseren voor teveel betaalde belasting. Het is zeer de vraag of die opstelling stand houdt bij de rechter. Dat zegt Jurgen de Vries, voorzitter van de Bond voor Belastingbetalers, tegenover De Telegraaf.

"Staatssecretaris Van Rij laat ruim 1,3 miljoen spaarders in de kou staan, terwijl er heel fundamentele rechten zijn geschonden." De Consumentenbond stapt mogelijk naar de Europese rechter als de Hoge Raad de spaarders geen gelijk geeft.

Afgelopen vrijdag maakte staatssecretaris Marnix van Rij van Financiën formeel bekend dat er een ’massaal bezwaar plus’ komt waarmee spaarders die niet bijtijds bezwaar hebben gemaakt tegen de vermogensbelasting in box 3 mogelijk toch compensatie kunnen krijgen. Om een stortvloed aan juridische procedures te voorkomen is Van Rij overstag gegaan. Aan de Tweede Kamer schrijft hij dat de zaak van de niet-bezwaarmakers weinig kans van slagen heeft.

Lees ook het Dossier Box 3.

Bron: De Telegraaf

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Inkomstenbelasting

Dossiers: Box 3

111

Gerelateerde artikelen