Bron: VNG
Informatiesoort: Nieuws
Rubriek: Belastingen van lagere overheden
Bron: VNG
Informatiesoort: Nieuws
Rubriek: Belastingen van lagere overheden
Vijf naheffingsaanslagen parkeerbelasting niet in strijd met evenredigheidsbeginsel
Rechtbank Rotterdam oordeelt dat de gemeente Rotterdam geen onzorgvuldigheid kan worden verweten bij het verzenden van de naheffingsaanslagen. Er is geen sprake van strijd met het evenredigheidsbeginsel.
Vele formele grieven tegen aanslagen waterschapsbelasting verworpen
Hof Den Haag verwerpt de formele grieven van X tegen de aanslagen watersysteemheffing gebouwd, ingezetenenheffing en zuiveringsheffing. De Hoge Raad verklaart het beroep in cassatie zonder nadere motivering ongegrond (art. 81 lid 1 Wet RO).
Verordeningen rioolheffing en afvalstoffenheffing niet onverbindend
Hof Amsterdam oordeelt in navolging van de rechtbank dat geen sprake is van overschrijding van de maximale kostendekkingsnorm, zodat de verordeningen niet onverbindend zijn.
Bezwaar tegen dwangsombeschikking eindigt bij indienen beroep wegens niet tijdig beslissen
Hof Amsterdam oordeelt dat klachten over een dwangsombeschikking wegens het niet tijdig doen van uitspraak op bezwaar geacht worden deel uit te maken van het beroep betreffende (het niet of niet tijdig doen van) die uitspraak. Als al een bezwaarschriftprocedure is gaan lopen inzake een dwangsombeschikking, eindigt deze bij het instellen van het beroep tegen (het uitblijven van) de uitspraak op bezwaar over het onderliggende besluit.
Misbruik van procesrecht door uitlokken naheffingen parkeerbelasting
A-G Wattel is van mening dat er gelet op de jurisprudentie geen twijfel meer mogelijk is dat het standpunt van X evident kansloos is. Deze evidente kansloosheid is voldoende grond voor het oordeel dat misbruik van procesrecht wordt gemaakt.
Toezending aan alleen wederpartij levert volgens A-G schending art. 8:42 Awb op maar kan niet tot cassatie leiden
Advocaat-generaal Pauwels concludeert dat alleen digitale toezending van de gemeentebegroting aan een belanghebbende niet voldoende is volgens art. 8:42 Awb, omdat dit artikel vereist dat de op de zaak betrekking hebbende stukken aan de rechter worden gezonden.