Op 12 mei 2023 zal prof. mr. I.J.F.A. (Inge) van Vijfeijken de prestigieuze Hofstrapenning in ontvangst nemen. De prijs wordt dit jaar alweer voor de veertiende keer uitgereikt.

De jury zal op 12 mei de redenen bekendmaken waarom haar keuze op Van Vijfeijken is gevallen. Ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis wordt een symposium georganiseerd. Het evenement is kosteloos toegankelijk voor wie werkzaam is in de fiscaliteit.

De prof. mr. H.J. Hofstra-penning, zoals de prijs volledig heet, is in 1984 ingesteld door uitgeverij Kluwer en is voor het eerst uitgereikt in mei 1984 aan prof. dr. Leo Stevens. Aanleiding voor het instellen van deze prijs was het feit dat Hofstra 50 jaar lang in diverse kwaliteiten als fiscalist werkzaam was.

De penning wordt elke twee tot vier jaar toegekend aan “degene die in enig geschrift blijk heeft gegeven van het vermogen fiscale vraagstukken door een scherpzinnige analyse en heldere betoogtrant toegankelijk te maken en op te lossen in een evenwichtige synthese van theoretische grondslagen en praktische toepasbaarheid”.

De jury bestaat uit de leden mr. J.W. van den Berge, prof. dr. P.H.J. Essers, prof. mr. C. van Raad (voorzitter), prof. dr. L.G.M. Stevens en prof. mr. S. van Weeghel.

Symposium

Ontvangst op vrijdag 12 mei vanaf 14.30 uur. Het symposium start om 15.00 uur en eindigt rond 17.30 uur. Tussen 17.30 uur en 18.30 uur is er tijdens de receptie gelegenheid om de winnaar te feliciteren en onder het genot van een hapje en drankje na te praten.

Locatie: Carlton Ambassador Hotel, Sophialaan 2, Den Haag.

NB: Deelname is kosteloos, maar er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Binnenkort komt er een website in de lucht waarop belangstellenden zich kunnen aanmelden en waarop meer informatie staat over het programma. Zodra de website actief is, zal dit op TaxLive bekend worden gemaakt.

Update 16 maart 2023
Meer informatie over het programma staat op de website van Wolters Kluwer. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

67

Gerelateerde artikelen