Het aantal belastingadviseurs en ondernemers dat kiest voor Horizontaal Toezicht heeft een mijlpaal van 200.000 aansluitingen bereikt. Dat meldt de Belastingdienst.

De koepels SRA, NOAB, RB, Auxilium/Fiscount (KAN), Novak en Extendum maken het voor hun leden mogelijk mee te doen aan horizontaal toezicht via een koepelconvenant. Zij moeten wel voldoen aan de gestelde eisen van deze organisaties. Horizontaal toezicht via een koepelconvenant en via zelfstandige fiscaaldienstverlenersconvenanten, noemt de Belastingdienst Horizontaal Toezicht Fiscaal Dienstverleners (HT FD).

Een belastingadviseur kan een ondernemer aanmelden voor horizontaal toezicht voor verschillende middelen: inkomstenbelasting, omzetbelasting, loonheffingen en vennootschapsbelasting. Zo’n aanmelding voor een middel heet een ‘HT-aansluiting’.

In 2022 was er met bijna 21.000 nieuwe aansluitingen sprake van een flinke toename. Daarnaast is ook het aantal belastingadviseurs dat een horizontaal toezichtconvenant heeft afgesloten afgelopen jaar toegenomen. De Belastingdienst heeft alle informatie in de Leidraad Horizontaal Toezicht Fiscaal Dienstverleners staan.

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

8

Gerelateerde artikelen