In een ijzersterk deelnemersveld heeft fiscaliste Isabelle de Groot de Stevensprijs 2016 gewonnen. Ze nam vrijdagmiddag 20 januari jl. een beeldhouwwerk van opkomend kunstenaar Laurens Spier in ontvangst uit handen van content director Rimco Spanjer van Wolters Kluwer Nederland. Daarnaast ontving ze een cheque ter waarde van €2.000.

Op de foto van links naar rechts: Rimco Spanjer, Isabella de Groot en Leo Stevens

De Stevensprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan ‘een jonge auteur (onder 35 jaar) die het beste moeilijke fiscale materie op een eenvoudige en heldere manier beschrijft'. De prijs is eind 2014 ingesteld ter gelegenheid van het afscheid van Leo Stevens als hoofdredacteur van Vakstudie Nieuws.

Vorig jaar won btw-specialiste Madeleine Merkx als eerste de prijs. Dit jaar wist Isabella de prijs in de wacht te slepen ten koste van de drie andere genomineerden, te weten Erik Swaving Dijkstra (Houthoff Buruma), Tirza Cramwinckel (Universiteit Leiden, Stibbe) en Reinier Kooiman (Deloitte, Universiteit van Amsterdam).

Isabella de Groot (27) studeerde Rechtsgeleerdheid en fiscaal recht (beide bachelor) aan de Universiteit van Amsterdam en daar haalde ze ook haar master internationaal en Europees belastingrecht. Na haar afstuderen verbond ze zich in maart 2012 aan Meijburg. Daarnaast doceerde ze van maart 2012 tot februari 2016 aan de Universiteit van Amsterdam. De jury bestaande uit prof. dr. Stan Stevens, mr. Jacques Overgaauw, prof. dr. Allard Lubbers en mr. drs. Jeroen Knuist, zeiden over winnaar Isabella de Groot:
 
"Isabella de Groot heeft de afgelopen jaren een aantal hoogwaardige publicaties geproduceerd op het terrein van de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en het internationaal en Europees belastingrecht. Zij is kritisch, maar komt ook met concrete oplossingen voor verbetering van wet- en regelgeving en helpt daardoor de rechtsontwikkeling vooruit."
 
Rimco Spanjer, Content Director van Wolters Kluwer Legal & Regulatory Nederland over de Stevensprijs:
 
"Jonge auteurs zijn van groot belang voor onze toekomst, niet alleen van die van Wolters Kluwer, maar ook voor de samenleving als geheel. Ik hoop zeer dat wij hen nu en in de toekomst kunnen blijven binden aan ons bedrijf en zal daar hard aan werken – en dat zij te midden van hun drukke bestaan de tijd zullen blijven vinden om mee te werken aan onze gemeenschappelijke missie, namelijk het voeren van debat en het hierdoor vorm geven aan onze toekomst."
 
Hieronder is een kort videofragment te zien van de uitreiking.

Hieronder staat een uitgebreid videoverslag:

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

63

Gerelateerde artikelen