De brancheorganisaties Bouwend Nederland, Neprom, en NVB hebben na een brief van Vereniging Eigen Huis toegezegd de bij hen aangesloten bouwers op te roepen gespecificeerde facturen te sturen aan kopers van nieuwbouwwoningen met zonnepanelen.
Huiseigenaren kunnen daarmee honderden euro's btw over panelen en installatie bij de Belastingdienst terugvragen. Vereniging Eigen Huis kreeg veel klachten van leden over bouwers die weigerden hun factuur te specificeren. Zonnepaneeleigenaren kunnen de betaalde btw over de aanschaf en installatie van zonnepanelen van de Belastingdienst terugkrijgen. Voorwaarde is wel dat zij een btw factuur kunnen overleggen waaruit blijkt wat de kosten zijn van de zonnepanelen zelf en de installatie daarvan. Een totaal factuur voor de hele koop-aanneemsom is voor de Belastingdienst onvoldoende.
 
Kopers van nieuwbouwwoningen met zonnepanelen maar zonder gespecificeerde nota kunnen een modelbrief gebruiken om hun bouwer daarom te vragen. De oproep daartoe van de vereniging aan de bouwer kan als bijlage bij deze brief worden gestuurd.
 

Bron: VEH

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Omzetbelasting

8

Gerelateerde artikelen