De Belastingdienst meldt dat er op dit moment meerdere valse e-mails en sms’jes in omloop zijn. In de berichten staat dat direct een openstaande vordering aan de Belastingdienst moet worden voldaan.

In de valse e-mails en sms-berichten wordt gesproken van een openstaande digitale factuur of een openstaande schuld. Ook wordt gemeld dat er al meerdere herinneringen zijn verzonden. Soms wordt zelfs gedreigd met inbeslagname. De Belastingdienst wijst erop dat zij nooit per email of sms vraagt om een betaling te doen. Belastingplichtigen die een dergelijk phising bericht hebben ontvangen, wordt geadviseerd om de email, inclusief eventuele bijlagen, of het sms-bericht niet te openen, maar direct te verwijderen.

Indien belastingplichtigen het zogenaamd openstaande bedrag wel hebben betaald en/ of schade hebben aan hun computer wordt geadviseerd om direct contact op te nemen met de eigen bank en aangifte te doen bij de politie.

Meer informatie is te vinden op de site van de Belastingdienst. Phising berichten kunnen tevens worden gemeld via de link Meld valse e-mails, phishing e-mails.

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

0

Gerelateerde artikelen