In navolging van de overheid scherpen bedrijven en organisaties hun regels aan voor het gebruik van sociale media vanwege veiligheidsrisico's, bijvoorbeeld met een TikTok-verbod. Ze staan voor een dilemma, zeggen ze tegen het FD, want het belang van massacommunicatie met klanten of potentiële werknemers blijft groot.
Sinds enkele maanden is er een TikTok-verbod van kracht bij onderzoeksbureau TNO en advocatenkantoren zoals Nauta, Houthoff en Pels Rijcken. Voor die laatste speelt de rol als landsadvocaat een grote rol. "Wij beschikken daarin over zeer gevoelige informatie, waarbij veiligheid voorop staat", laat de woordvoerder weten.
Medewerkers van ASML kunnen het Chinese TikTok niet bezoeken op hun laptops. TNO onderzoekt intussen de privacyrisico’s van zijn Facebook-pagina. "Wanneer de overheid stopt met Facebook, volgt TNO hoogstwaarschijnlijk", zegt een woordvoerder tegen het FD.
Advocatenkantoor Stibbe zegt geen apps te verbieden, maar de risico’s van het gebruik ervan goed te monitoren. ING voert eenzelfde beleid.
Bron: FD