Netflix heeft voor naar schatting tussen de € 295 miljoen tot € 387 miljoen aan winsten doorgesluisd via Nederlandse vennootschappen. Dat schrijft RTL Nieuws op basis van een rapport van het Britse Tax Watch UK.

Volgens het rapport van Tax Watch UK laat Netflix het grootste deel van de inkomsten van de internationale activiteiten buiten de Verenigde Staten lopen via een Nederlandse CV. Het zou gaan om € 5,5 miljard euro, ongeveer 70 procent van de totale omzet buiten de VS.

De Nederlandse CV, Netflix Global Holdings CV houdt de aandelen in een bv, Netflix International Holdings BV. Deze bv maakte in 2018 samen met haar dochtermaatschappij Netflix International BV een winst van € 151 miljoen. Door gebruik te maken van bedrijfjes in Brazilië en Uruguay zorgde Netflix ervoor dat in Nederland uiteindelijk maar € 4 miljoen belasting werd betaald volgens Tax Watch. In 2017 werd er zelfs helemaal geen belasting afgedragen in Nederland.

In een reactie heeft Netflix de bevindingen uit het rapport niet tegengesproken, maar geeft het bedrijf aan in alle landen waar ze actief is in overeenstemming met de belastingregels te handelen.

Bron: RTL Nieuws

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Vennootschapsbelasting, Internationaal belastingrecht

Carrousel: Carrousel

6

Gerelateerde artikelen