Grote bedrijven die in San Francisco zijn gevestigd, moeten een nieuwe belasting gaan betalen zodat daklozen in de stad beter worden geholpen. Tijdens een referendum dat gelijktijdig met de Congresverkiezingen werd gehouden, heeft 60 procent van de kiezers ingestemd met een voorstel voor de nieuwe belasting, meldt CNN.

Na invoering moet de belasting leiden tot verdubbeling van het gemeentelijke budget om dakloosheid tegen te gaan. Alleen bedrijven die jaarlijks meer dan 50 miljoen dollar omzetten gaan meebetalen en het is de bedoeling dat financiële dienstverleners een hoger tarief gaan betalen dan technologiebedrijven. Het belastingpercentage ligt afhankelijk van de sector tussen de 0,175% en de 0,69%.

De Californische stad telt zo'n 7000 daklozen. De huizenprijzen zijn er de afgelopen jaren enorm toegenomen, onder meer door de toestroom van goedbetaalde werknemers in de bloeiende technologiesector. Het belastinggeld moet worden besteed aan zaken als het voorkomen van dakloosheid, geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg en uitbreiding van opvangcentra.

 

Bron: ANP

Rubriek: Belastingen van lagere overheden, Internationaal belastingrecht

Informatiesoort: Nieuws

  251
Gerelateerde artikelen