Drs. P.H. (Peter) Smink wordt directeur-generaal Belastingdienst bij het ministerie van Financiën. D.A (Ditte) Hak MBA en Mr. N. Th. (Nanette) van Schelven worden dat respectievelijk voor Toeslagen en Douane. De benoemingen gaan in op respectievelijk 1 juni , 1 augustus en 25 mei 2020.

Peter Smink vervulde de afgelopen jaren diverse functies bij Nuon en het moederbedrijf Vattenfall. Hij was bij Nuon Energy onder andere Chief Executive Officer en Chief Financial Officer. Eerder werkte hij bij KPN en PwC. Peter Smink studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Ditte Hak is op dit moment directeur Operations bij zorgverzekeraar Zilveren Kruis (onderdeel van Achmea) en lid van de raad van toezicht van Stichting Geldfit Nederland. Daarvoor was ze bij Zilveren Kruis interim-directeur Klantcontact. Eerder vervulde ze bij Achmea diverse (management)functies, waaronder directeur Pim Mulier en directeur Leefstijl Training en Coaching. Ditte Hak behaalde een Master of Business Administration aan de European University in Den Haag.

Nanette van Schelven is sinds 2018 algemeen directeur Douane bij de Belastingdienst. Daarvoor was zij onder andere waarnemend hoofddirecteur en directeur Juridische Zaken bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst en plaatsvervangend directeur Juridische Zaken bij het toenmalige ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Nanette van Schelven studeerde Rechten in Leiden.

Deze benoemingen zijn tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

Bron: Rijksoverheid.nl

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

  292
Gerelateerde artikelen