Op 6 april 2018 is het ontwerp Uitvoeringsbesluit Wwft 2018 aan de Eerste en Tweede Kamer toegezonden. In het gewijzigde Uitvoeringsbesluit zijn de reacties op de internetconsultatie van 31 januari 2018 verwerkt. De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs plaatst nu een aantal  opmerkingen.

De Orde is tevreden dat naar aanleiding van de internetconsultatie het UBO-begrip in de Handelsregisterwet 2007 (beter) aansluit bij het UBO-begrip in de Wwft respectievelijk het concept-Uitvoeringsbesluit.

De Orde waardeert dat – naar aanleiding van de consultatie – is aangegeven dat het UBO-begrip in de Handelsregisterwet 2007 aansluit bij het UBO-begrip in de Wwft en het concept-Uitvoeringsbesluit.

De nadere vragen van de Orde zien met name op verduidelijking en voorbeelden, onder andere rondom de begrippen ‘feitelijk zeggenschap’ en ‘uiteindelijke eigendom’, de reikwijdte van het begrip ‘hoger leidinggevend personeel’ en de voortgang van het onderzoek of een fonds voor gemene rekening onder het bereik van de Wwft en/of de registratieverplichting van UBO-informatie gebracht wordt.

Link naar reactie NOB

 

Bron: NOB

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

0

Gerelateerde artikelen