Drieduizend bedrijven, zo'n 10 procent van de ondernemingen die de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) hebben aangevraagd, weten nog niet of ze recht hebben op de coronasteun. Het gaat om bedrijven die sinds december in principe recht op een uitkering hebben, maar het kabinet wacht nog op goedkeuring uit Brussel. Dat schrijft NU.nl vrijdag.

Dat stort een hoop ondernemers in onzekerheid over of ze recht op de steun hebben en wanneer ze het geld dan zullen ontvangen. Een woordvoerder van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) zegt dat het "snel kan gaan" als de regeling is goedgekeurd, maar kan geen verdere details geven. De ondernemers om wie het gaat, worden op de hoogte gehouden via e-mail.

Volgens het kabinet is dit gegeven niet nieuw. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zegt dat er ook bij eerdere rondes al steun aangevraagd kon worden in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie. Het ministerie gaat ervan uit dat de regeling ook dit keer wordt goedgekeurd, maar kan naar eigen zeggen niets doen voor die formele goedkeuring er is.

Bron: Nu.nl

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Sociale zekerheid algemeen, Belastingrecht algemeen

Dossiers: Corona

  167
Inhoudsopgave van deze editie
Gerelateerde artikelen
MUST READ, COLUMNS