Dat het demissionaire kabinet extra geld uittrekt voor de gedupeerden in de toeslagenaffaire, laat zien dat het "belang hecht aan herstel van vertrouwen bij ouders en kinderen". Dat zegt de Nederlandse orde van advocaten (NOvA) in een reactie op de voorjaarsnota, waaruit naar voren komt dat voor de afhandeling van het schandaal rond de kinderopvangtoeslag € 1,3 miljard extra wordt uitgetrokken.

In de toeslagenaffaire zijn duizenden ouders ten onrechte als fraudeur gezien. "De NOvA heeft aanbevelingen gedaan om de hersteloperatie te verbeteren en te versnellen. Het demissionaire kabinet heeft de aanbevelingen deels overgenomen en heeft belangrijke stappen gezet om schade vast te stellen en dossiers tijdig aan te leveren bij gedupeerden en hun advocaten", staat in de reactie.

"Wij hopen dat een nieuw kabinet hiermee verder gaat. Alleen als het herstelproces goed loopt, komt het geld terecht waar het hoort: bij de gedupeerden, en hoeft de overheid niet nog jarenlang een dure uitvoeringsorganisatie te financieren."

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Toeslagen en zorgverzekeringswet

148

Gerelateerde artikelen