In en brief aan de Tweede Kamer schrijft staatssecretaris van Financiën Wiebes dat hij pas volgend jaar duidelijkheid kan verschaffen over de uitstroom bij de Belastingdienst als gevolg van de riante vertrekregeling.

Dat schrijft RTL Nieuws. Eerder had Wiebes beloofd om in december met cijfers te komen. 

Als reden voor de vertraging schrijft de staatssecretaris dat in de maanden november en december 'prestatieafspraken' voor volgend jaar worden gemaakt, met ook al 'een doorkijk' naar 2018. Hoeveel mensen er vertrekken en worden aangenomen zijn daarbij van belang.

Voor de vertrekregeling hebben zich zoveel belangstellenden gemeld, dat die waarschijnlijk circa 70 miljoen euro extra kost. De grote animo was al eerder reden om de aanmelding per 1 september te sluiten. De kosten van de regeling waren aanvankelijk op 648 miljoen euro beraamd.
 
De regeling in verband met een reorganisatie was bedoeld om ongeveer 5000 personeelsleden uit zichzelf te laten vertrekken, maar op 1 september hadden 7820 medewerkers zich gemeld voor een gesprek erover. Het vertrek van zoveel medewerkers kan de continuïteit van de Belastingdienst in gevaar brengen.
 

 

 

Bron: ANP/RTL Nieuws

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

0

Gerelateerde artikelen