Op 1 juli 2024 sluit de Belastingdienst het oude portaal voor ondernemers ('Digitaal aangeven ondernemers') definitief. Alle ondernemers en belastingadviseurs die het oude portaal nu nog gebruiken, worden verzocht over te stappen naar Mijn Belastingdienst Zakelijk', boekhoudsoftware of aangifteverzorging via een belastingadviseur.

Ook sluit de Belastingdienst op 1 juli 2024 de beveiligde plek op zijn website waar ondernemers van buiten de Europese Unie btw-melding doen voor het EU-btw éénloketsysteem. De formulieren voor de btw-aangifte en opgaaf ICP, de teruggaaf dividendbelasting en de EU-btw-melding staan op Mijn Belastingdienst Zakelijk.

Op Mijn Belastingdienst Zakelijk is het verplicht inloggen met DigiD, eHerkenning of een Europees erkend inlogmiddel (European login). Een rechtsvorm zonder inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK), kan eHerkenning zonder KvK-nummer aanvragen.

Tot slot moet vanaf 1 juli 2024 voor dividenduitkeringen uit 2024 digitaal aangifte en opgaaf dividendbelasting worden gedaan.

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

225

Gerelateerde artikelen