Hoe kijk je aan tegen je nominatie?
Ik ben dankbaar om op deze manier een blijk van waardering te ontvangen voor mijn artikelen. Publiceren om het publiceren is volgens mij weinig zinvol. Mijn streven is om ook daadwerkelijk een bijdrage te leveren aan het begrip van het recht en de verdere rechtsontwikkeling. Dat laatste is het summum, als publicaties ook daadwerkelijk in rechtvaardiger recht resulteren. Maar een nominatie vanwege het eenvoudig kunnen uitleggen van ingewikkelde fiscale problemen is ook een teken dat mijn artikelen gelezen en gewaardeerd worden.
Waarom denk je dat je genomineerd bent?
Vermoedelijk omdat ik wel een heldere schrijfstijl heb en in de breedte over fiscale onderwerpen schrijf, van vennootschapsbelasting tot erfbelasting. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren redelijk veel geschreven. Ik kan me voorstellen dat zulks in het oog springt.
Waarom moet jij winnen?
Die vraag impliceert dat ik mezelf vergelijk met de andere genomineerden en hoger aansla. Dat lijkt me van weinig wijsheid getuigen. Ik laat het oordeel graag over aan de jury.
Reinier Kooiman is werkzaam als medewerker Wetenschappelijk Bureau bij Deloitte Belastingadviseurs B.V. Daarnaast is hij als buitenpromovendus verbonden aan de Universiteit Leiden.
Stevensprijs
Op vrijdag 11 december 2015 reikt Wolters Kluwer voor de eerste maal in de geschiedenis de Stevensprijs uit. Deze jaarlijks terugkerende prijs is vernoemd naar prof. dr. L.G.M. Stevens en wordt uitgereikt aan de jonge fiscale auteur die er – tussen alle andere werkzaamheden door – in slaagt moeilijke fiscale materie op een eenvoudige en heldere manier te beschrijven. Met een reactieformulier op de Wolters Kluwer site kunnen belangstellenden hun voorkeur aangeven voor één van de genomineerden.
Lees ook de antwoorden van Madeleine Merkx, de antwoorden van Bart van der Burgt, de antwoorden van Isabella de Groot en de antwoorden van Ruud de Smit op hun nominatie
Bron: Redactie TaxLive
Informatiesoort: Nieuws
Rubriek: Belastingrecht algemeen