Online kredietverstrekkers en banken verlagen steeds vaker hun rentes voor persoonlijke leningen en volgen elkaar daarin steeds sneller op. Dat constateert rentevergelijkingssite Rente.nl, die spreekt van een "prijzenslag".

Het laagste rentetarief bedraagt 3,5 procent, een historische lage rente voor kredieten volgens de vergelijkingssite. De strijd is vooral zichtbaar bij de hogere leenbedragen, van rond de 50.000 euro. Gemiddeld daalde de leenrente voor dat bedrag naar 4,9 procent naar 4,7 procent. "Dat lijkt misschien een klein verschil, maar bij een looptijd van tien jaar scheelt het je toch 600 euro aan rentekosten", zegt deskundige Amanda Bulthuis van Rente.nl.

Bij persoonlijke leningen van rond de 20.000 euro daalde de gemiddelde leenrente van 5,4 procent naar 5,2 procent. Dat banken meer strijden om de laagste rente te kunnen bieden, komt volgens Bulthuis mede doordat de vraag naar lenen groot blijft. "Ondanks de coronacrisis willen mensen nog steeds geld lenen voor bijvoorbeeld een verbouwing of het verduurzamen van hun woning. Daarnaast blijft het oversluiten van een lening populair."

Onder meer Interbank, BNP Paribas en DEFAM Premium, dochter van ABN AMRO verlaagden de rentes.

Bron: Rente.nl

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Financiële administratie, Belastingrecht algemeen

Carrousel: Carrousel

2

Gerelateerde artikelen