Het Ministerie van Sociale Zekerheid en Werkgelegenheid (SZW) is nog met de betrokken uitvoerders en andere ketenpartners zoals opleiders in gesprek over het vervolg van het inzetten van het STAP-budget voor de rest van 2023. De Tweede Kamer wordt hier binnenkort over geïnformeerd.

Dat blijkt uit de beantwoording van Kamervragen door minister Van Gennip van SZW en minister Wiersma van Primair en Voortgezet Onderwijs over het bericht 'UWV en ministerie van Sociale Zaken kwakzalven door met STAP-regeling'.

Er zijn de afgelopen maanden veel inspanningen gedaan om de STAP-regeling te verbeteren. Zo is eind april 2023 een wijzigingsregeling gepubliceerd met een bijlage van opleidingen die per definitie voor STAP niet subsidiabel zijn. Daarnaast is eerder de scholingsdefinitie aangescherpt, waarbij het aanbieden van scholing met cadeaus en andere voordelen is uitgesloten.

Ook zijn veel inspanningen gedaan om het scholingsregister op orde te krijgen. Met een bestand van meer dan 150.000 opleidingen blijft het echter mogelijk dat opleidingen als reïncarnatietherapie, reiki en aromatherapeut in het STAP-scholingsregister voorkomen.

Vanaf 2024 is het STAP-budget vanwege bezuinigingen beëindigd. Ondanks de beëindiging blijft de noodzaak voor een leven lang ontwikkelen bestaan. Daarom wordt de komende periode bekeken op welke manier scholen en leven lang ontwikkelen gestimuleerd kunnen worden.

Bron: Ministerie van SZW

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

51

Gerelateerde artikelen