Het bedrijfsleven is blij met de kabinetsmaatregelen om massaontslagen te voorkomen. Er bestaat wel twijfel of al overbelaste instellingen zoals de Belastingdienst en het UWV de afhandeling van werktijdverkorting aankunnen. En er is vrees voor bureaucratische problemen bij de hiervoor opgezette nieuwe overbruggingsregeling, de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) voor tegemoetkoming van de loonkosten. 

Dat blijkt uit een rondgang van het FD. De overbruggingsregeling belooft 90 procent van de loonsom te vergoeden als 100 procent van de omzet wegvalt, maar onduidelijk is hoe dat wordt gemeten. Het omzetcriterium kan ook nadelig uitpakken voor bedrijven met relatief lage loonkosten die al een beroep hadden gedaan op de oude regeling, die uitging van urenverlies.

"Ik rekende op 70 procent van de loonsom voor mijn 51 werknemers. Dat wordt 45 procent, want mijn omzetverlies is kleiner", zegt Martijn Abers van de Nederlandse Kappersakademie in de krant. De overheid betoont zich onbetrouwbaar, vindt hij.

Bron: FD

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Salarisadministratie, Arbeidsrecht, Loonbelasting, Sociale zekerheid algemeen

Dossiers: Corona

2

Gerelateerde artikelen