Prof. mr. F.P.G. Pötgens en mr. D.M. Broekhuijsen - Het Multilaterale Instrument met zijn vele bilaterale schakeringen
In deze bijdrage bespreken de auteurs het Multilaterale Instrument, dat is ontwikkeld in het kader van het BEPS-project. De auteurs gaan in op de werking van het Multilaterale Instrument en de verhouding daarvan met het internationaal publiekrecht. Ook behandelen de auteurs enkele aspecten van de interpretatie van het Multilateraal Instrument en de standpuntbepaling van Nederland, zoals die tot uiting is gekomen in de brief van de staatssecretaris van 28 oktober 2016 en in de reactie op de Tweede Kamervragen die naar aanleiding van die brief zijn gesteld.
Direct door naar het volledige artikel in Navigator
Prof. dr. R.P.C. Cornelisse - De fiscale gevolgen van het verbreken van de vennootschappelijke betrekkingen tussen de crediteur en de debiteur van een onzakelijke geldlening
In deze bijdrage wordt door de auteur aandacht geschonken aan de fiscale gevolgen van de (indirecte) overdracht van een onzakelijke geldlening aan een onafhankelijke derde. In deze bijdrage wordt betoogd dat een consistente behandeling, zowel bij de crediteur als de debiteur, van de fiscale gevolgen van zo'n overdracht kan worden bereikt.
Direct door naar het volledige artikel in Navigator
J.E. Tjerkstra Msc. LL.M en drs. S. Wye - Verslag YIN winter seminar: "From BEPS recommendations to hard law: EU directives and the MLI"
Verslag van het jaarlijkse winter seminar van de Nederlandse branch van het Young IFA Network (YIN), met als thema: "From BEPS recommendations to hard law: EU directives and the MLI". Het seminar werd gehouden op 2 februari 2017 gehouden te Amsterdam.
Direct door naar het volledige artikel in Navigator
Rubriek Parlementair
Direct door naar het volledige artikel in Navigator
Binnenkort in het Weekblad
Enige civielrechtelijke en fiscaalrechtelijke aspecten van de onderneming in het nieuwe huwelijksvermogensrecht
In dit artikel gaan mr. A.N. Labohm en drs. R.M. Kavelaars-Niekoop FM RBB nader in op de gevolgen van het wetsvoorstel huwelijksvermogensrecht als bij de verdeling van een boedel een eenmanszaak betrokken is. Door de niet-eenduidige gebruikte begrippen, de zaaksvervanging en de redelijke vergoeding kunnen veel problemen ontstaan.
Staatssteun en tax rulings: over competitie tussen staten en de doodlopende weg van het recht
De onderzoeken van de Europese Commissie naar tax rulings hebben al voor veel ophef gezorgd. In dit artikel probeert dr. C.A.T. Peters om de beleidsvrijheid van de EU-lidstaten op het gebied van tax rulings te duiden. Hij onderzoekt op kritische wijze zijn stelling dat de Europese Commissie probeert om de competitie tussen de EU-lidstaten te reguleren met behulp van het staatssteuninstrument.