Op 7 mei 2024 is nummer 7526 verschenen. In deze aflevering zijn de volgende bijdragen opgenomen:

  • Prof. mr. dr. A.C.P. Bobeldijk - Beter ten halve gekeerd …
  • Drs. V.L. Meijerman - Monumentaal menselijk bestuursrecht
    Te laat bezwaar of beroep gemaakt? Het kan iedereen overkomen. Toch was tot 30 januari 2024 de kans op coulance nagenoeg nihil: te laat is te laat, u komt er niet in en u krijgt geen inhoudelijke behandeling van uw grieven. Volgende keer beter! Vanaf die datum heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) echter het roer omgegooid en een vanuit het burgerperspectief prijzenswaardige en belangwekkende (graduele) versoepeling ingezet. Dat past in een bredere trend die de oplettende waarnemer van recente uitspraken van de hoogste bestuursrechters wellicht niet zal zijn ontgaan. Het bestuursrecht responsiveert: weg met de regel, de burger centraal! Daarmee hebben we helaas ook een andere trend cadeau gekregen: hoogste appelbestuursrechters die, met het doel harde regels minder leidend te laten zijn, steeds gedetailleerdere regels voorschrijven. Aanleiding genoeg voor de auteur van deze bijdrage om een aantal kritische noten te kraken.
  • R. van Esch MSc & drs. D.G. Schraa - VPB-aspecten van flexwoningen
    Steeds meer woningcorporaties en andere vastgoedbeleggers investeren in flexwoningen. In het artikel gaan de auteurs in op diverse vragen voor de vennootschapsbelasting, zoals de vraag of de afschrijvingsbeperking van toepassing is, de vraag of een gebouw voor fiscale regelgeving op enig moment kan transformeren naar niet-gebouw, hoe moet worden omgegaan met verplaatsingsuitgaven van flexwoningen en of flexwoningen kunnen worden afgewaardeerd en zo ja, tot welk bedrag.
  • Mr. C.O.P. Rouppe van der Voort & drs. P.J. Koppel - Verslag tiende Fiscale Conferentie Tax Talents
    Verslag van de tiende Fiscale Conferentie Tax Talents, georganiseerd door de Belastingdienst en de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (“NOB”), gehouden op 25 en 26 januari 2024 in de Ernst Sillem Hoeve te Den Dolder.
  • Rubriek Parlementair

Producten: WFR-signaleringen

161