Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt in hoger beroep dat de schade niet meer is dan € 7923, zijnde 76% van de herstelkosten, dat door de inspecteur is aanvaard. Een extra vermindering voor de kwalificatie van 'ex-schade' auto maakt X evenmin aannemelijk.

X koopt in Duitsland een VW Golf 2.0. TDI Highline met schade voor € 13.500. Op BPM-aangifte voldoet X € 230 naar een handelsinkoopwaarde van slechts € 1000. In geschil is de naheffingsaanslag van € 2070. Rechtbank Gelderland verlaagt de aanslag tot € 1860. X gaat in hoger beroep.

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat de schade niet meer is dan € 7923, zijnde 76% van de herstelkosten, dat door de inspecteur is aanvaard. Dit volgt uit foto's van de auto, de eigen aankoopprijs door X van € 13.500 en dat de schade slechts ziet op de carrosserie, het lakwerk, het interieur en airbags maar niet op de wezenlijke onderdelen ervan. Een extra vermindering voor de kwalificatie van 'ex-schade' auto maakt X evenmin aannemelijk. Het beroep van X is ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet op de belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 10

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Belastingheffing van motorrijtuigen

Instantie: Hof Arnhem-Leeuwarden

Editie: 17 maart

6

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen