Rechtbank Midden-Nederland oordeelt dat de heffingsambtenaar in een WOZ-procedure waar de huurwaardekapitalisatiemethode wordt toegepast de aan de huurcijfers ten grondslag gelegde gegevens moet overleggen.

X is het niet eens met de WOZ-waarde van drie onroerende zaken, waaronder een bedrijfsobject waarvan de WOZ-waarde is bepaald met de huurwaardekapitalisatiemethode.

Rechtbank Midden-Nederland oordeelt dat de heffingsambtenaar in een WOZ-procedure waar de huurwaardekapitalisatiemethode wordt toegepast de aan de huurcijfers ten grondslag gelegde gegevens moet overleggen. In dit geval gaat het om huurinlichtingenformulieren waarin eigenaren en huurders informatie over de jaarhuur aan de gemeente verstrekken. De heffingsambtenaar heeft vanwege vertrouwelijkheid deze gegevens niet verstrekt, maar dit had wel gemoeten. Desgewenst had de heffingsambtenaar een verzoek om beperkte kennisneming van de gegevens kunnen doen (art. 8:29 Awb). X heeft nu een informatieachterstand in de beroepsprocedure maar heeft de door hem voorgestane waarde ook niet aannemelijk gemaakt. De rechtbank heeft onvoldoende informatie om de waarde zelf vast te stellen en geeft de heffingsambtenaar gelegenheid om de huurgegevens alsnog over te leggen.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Algemene wet bestuursrecht 8:42

Algemene wet bestuursrecht 8:29

Wet waardering onroerende zaken 17

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Waardering onroerende zaken, Fiscaal bestuurs(proces)recht

Instantie: Rechtbank Midden-Nederland

Editie: 22 december

13

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen