Rechtbank Gelderland oordeelt dat de inspecteur voldoende mogelijkheden heeft geboden om telefonisch te worden gehoord en dat X om haar moverende redenen daarvan heeft afgezien. De rechtbank is voorts van oordeel dat geen recht bestaat op een fysiek hoorgesprek als die wens niet kenbaar is gemaakt, mede gezien het uitzonderlijk karakter van de wereldwijde coronapandemie.

Bij de aanslag vennootschapsbelasting 2019 geeft de inspecteur aan X een belastingrentebeschikking van € 29. X komt in bezwaar, waarop de inspecteur X uitnodigt voor een telefonisch hoorgesprek. X correspondeert met de inspecteur over de eisen van een hoorgesprek. X reageert niet op de laatste uitnodiging voor een hoorgesprek, waarop uitspraak op bezwaar volgt.

Rechtbank Gelderland oordeelt dat de inspecteur voldoende mogelijkheden heeft geboden om telefonisch te worden gehoord en dat X om haar moverende redenen daarvan heeft afgezien. De rechtbank is voorts van oordeel dat geen recht bestaat op een fysiek hoorgesprek als die wens niet kenbaar is gemaakt, mede gezien het uitzonderlijk karakter van de wereldwijde coronapandemie.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Algemene wet inzake rijksbelastingen 25

Algemene wet bestuursrecht 7:2

Instantie: Rechtbank Gelderland

Rubriek: Fiscaal bestuurs(proces)recht

Editie: 1 december

Informatiesoort: VN Vandaag

  390
Inhoudsopgave van deze editie
Gerelateerde artikelen