Een voormalig manager en een consultant van de Belastingdienst hebben forse kritiek op het onderzoek van Nauta Dutilh dat in opdracht van het Ministerie van Financiën is uitgevoerd naar een verdachte aanbestedingsprocedure bij de Dienst.

Dat meldt de TV-rubriek Zembla. Het onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van de datalekken bij de afdeling Data & Analytics waarbij de Belastingdienst de financiële en persoonlijke gegevens van 11 miljoen belastingbetalers en 2 miljoen bedrijven in de periode van 2013 tot 2016 onvoldoende had beveiligd. De voormalig algemeen directeur van de Belastingdienst, Hans Blokpoel, bleek banden te hebben met Accenture, het consultancybedrijf dat verantwoordelijk was voor de afdeling die ook wel de 'broedkamer' werd genoemd. 

"Vanaf het begin was duidelijk dat er door Nauta Dutilh geen garanties zouden worden gegeven met betrekking tot geheimhouding of anonimiteit. Ja, dan krijg je dus geen gevoelige informatie van ambtenaren. Waarom zijn die garanties niet gegeven?", zo luidt de kritiek van de bronnen. Ook de rol van Accenture vinden zij onvoldoende onderzocht. "Accenture komt overal mee weg, terwijl ze een gigantische onterechte voorsprong hadden bij deze aanbesteding."
 

Bron: Zembla

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

6

Gerelateerde artikelen