Op de internetsite van Standard Business Reporting (SBR) is een factsheet gepubliceerd met feiten en cijfers van SBR over het jaar 2018. De factsheet bevat een overzicht van de resultaten van SBR over het afgelopen jaar. Zo zijn er vorig jaar 42,8 miljoen berichten verstuurd via SBR.

Sinds 2018 kunnen middelgrote ondernemingen de jaarrekening over boekjaar 2017 via SBR indienen. Verder kunnen de ondernemers hun jaarrekening exclusief digitaal via SBR bij de Kamer van Koophandel deponeren. Sinds 2017 kon dit al voor micro-ondernemingen en kleine rechtspersonen. In het Handelsregister komt daardoor steeds meer gestandaardiseerde data van ondernemingen beschikbaar.

De Belastingdienst ontvangt sinds 2008 via SBR een groeiend aantal berichtensoorten. In 2018 zijn hier berichtsoorten voor schenkbelasting, country-by-country-reporting en dividendbelasting aan toegevoegd. Daarnaast is de Belastingdienst afgelopen jaar ook nieuwe berichtensoorten gaan versturen: dividendbelasting en motorrijtuigenbelasting.

Er zijn zes partijen aangesloten op SBR: de Belastingdienst, de Kamer van Koophandel, OCW/DUO, de woningcorporaties (SBR Wonen), de banken (Rabobank, ING, ABN AMRO en Volksbank via SBR Nexus) en het CBS.

Bron: Belastingdienst

Rubriek: Belastingrecht algemeen

Informatiesoort: Nieuws

  496
Gerelateerde artikelen