Naar aanleiding van een nieuw te verschijnen fiscaal jurisprudentieblad, NLFiscaal geheten, plaatst fiscaal opiniemaker en specialiste staatssteun Anna Gunn enkele kritische kanttekeningen bij de kwaliteit van de fiscale vakinformatie. "Wie écht vernieuwend wil zijn moet ook echt investeren in de auteurs."

Gunn concludeert onder meer dat de kwaliteitsverhoging van annotaties afhankelijk is van de tijd die auteurs kunnen steken in een degelijk commentaar. De hoogte van de auteursbeloning houdt daarmee verband. "Ik denk soms dat er overspannen verwachtingen zijn over hetgeen een annotatie kan en moet bieden", zegt Gunn als zij kijkt naar de eisen die worden gesteld aan een ideale annotatie en de beloning die er tegenover staat. "Noten schrijven blijft liefdewerk oud papier."

De al langer bestaande concurrenten van het nieuwe blad, Vakstudie Nieuws en NTFR, doen het volgens haar zo slecht nog niet. BNB krijgt zelfs een pluim. "Eerst zien, dan geloven" zegt ze over het nieuwe initiatief. Lees haar volledige blog op de website Artikel104.nl.
 

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

2

Gerelateerde artikelen